Heel Nederlands
Image default
Toerisme

Auto Huren op Curacao

Als je er nog nooit een auto hebt gehuurd, maar overweegt in de nabije toekomst op je allereerste autorondreis te gaan op Curaçao, dan kun je moeite doen om daarop voorbereid te zijn. Wat ik bedoel is dat je angst, bezorgdheid en verwarring misschien onprettig vindt. Het lijkt alsof de spanningen daardoor alleen maar meer worden. Als je al een paar keer eerder een road trip hebt gemaakt, betaal je waarschijnlijk nog steeds meer dan nodig is. 

Een auto huren op Curacao kan stressvol zijn, verwarrend en vaak duurder uitvallen dan je nodig hebt. 

Hier vind je een paar essentiële autoverhuurtips voordat je de auto bij wie dan ook ter wereld gaat huren.

1.    Bespaar geld op je huurauto

Als je weet wanneer je op vakantie gaat en al heeft vastgelegd, boek dan liever eerder dan later. 

Als je te laat reserveert (d.w.z. 48 uur voor je aankomst) dan loop je het risico dat er allesbehalve genoeg beschikbare opties overblijven. Het is nog een groter probleem als je in het zomerhoogseizoen reist, want dan zijn alle autoverhuurders totaal volgeboekt met bestelde auto’s en kan het wachten op de volgende dag of op de laagste prijzen ervan afhangen of men een verhuurder wel of niet kan vinden die nog iets van onzekere kwaliteit beschikbaar had staan.

Ruilen tussen een ervaren chauffeur is mogelijk, maar het is toch het beste om vooraf te reserveren.

Er zijn de grote internationale autoverhuurbedrijven zoals Hertz en Enterprise die in de meeste landen aanwezig zijn, maar er zijn ook kleinere lokale bedrijven waar je niet per se hoeft te zoeken als je een autoreis gaat maken.

Als je er geen rekening mee houdt, mis je veel geweldige goedkope aanbiedingen.

2.    Bekijk de kleine lettertjes

Als je de resultaten van je huurauto zoekt, is het altijd verleidelijk (vooral als je juist wat geld over hebt) om meteen naar het goedkoopste bedrijf te gaan en te boeken. Het is echter essentieel dat je even wat meer tijd neemt om de offertes te vergelijken om te voorkomen dat je veel meer geld uitgeeft dan je van plan was voor je reis.

3.    Begrijp de verzekering die je hebt

Een autoverzekering voor huurauto’s werkt een beetje anders dan de verzekering die je voor je eigen voertuig hebt (als je er één hebt). 

Minder dan elke autoverhuurbedrijf voorziet een standaard verzekering voor huurders omvattend als minimale bestanddelen, en als je via een bedrijf zoals Auto Europe de auto huurt wordt dit meestal geleverd en inbegrepen door het autoverhuurbedrijf in de up-front kosten. 

4.    Koop het tijdelijk levensonderhoud

Het hoge eigen risico is de reden waarom alle autoverhuurbedrijven altijd een aanvullende verzekering zullen aanbieden om het eigen risico te verlagen of helemaal af te schaffen. Het kan worden geregeld bij het boeken of bij het ophalen van de huurauto, maar meestal bij het boeken ervan. Deze aanvullende verzekering wordt aangerekend per dag van de huur, en vult ook mogelijke gaten in de dekking van de ‘stans’. 

Auto Europe noemt dit “Excess Guarantee”, terwijl het op RentalCars “Full Insurance” wordt genoemd. Soms wordt het ook omschreven als ‘zero excess’ verzekering. Hertz, bijvoorbeeld, biedt ‘SuperCover’ aan.