Heel Nederlands
Image default
Meubels

Een eiken tafel gemaakt in Nederland

We nemen je mee naar de prachtige wereld van Nederlandse ambacht. Een van de meest iconische stukken die in gewoon in Nederland worden gemaakt – de eiken tafel. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe eettafel of gewoon geïnteresseerd bent in het proces dat nodig is om zo’n prachtig stuk te maken, dit artikel zal zeker iets voor jou zijn!

Hoe een eiken tafel wordt gemaakt

De eiken tafel is een meubelstuk dat veel mensen in Nederland in hun huis hebben. Ze zijn namelijk niet alleen stevig en duurzaam, maar ook mooi om naar te kijken. Daarnaast is eikenhout een houtsoort die goed te bewerken is. Zo kun je het in allerlei vormen laten maken zonder dat het hout haar stevigheid verliest. En daarnaast groei het hout gewoon in Europa, wat het een stuk duurzamer maakt. Het beginpunt is het uitzoeken van het juiste hout. Eikenhout is er namelijk in verschillende sorteringen. Van foutvrij (geen knoesten en scheuren) tot erg rustieke sorteringen met veel knoesten en scheuren. Dit kun je natuurlijk helemaal naar jouw wensen kiezen. Dus wil je een rustig uitstraling of juist een robuuste uitstraling? Eikenhout is de juiste keuze!

Waarom een eiken tafel?

Een eiken tafel is een prachtige toevoeging aan elk interieur. Eiken tafels zijn sterk, duurzaam en gemaakt van natuurlijke materialen. En bovendien zijn ze makkelijk te onderhouden en gaan ze jarenlang mee. Daarnaast zijn eiken tafels zijn ook heel veelzijdig. Ze kunnen in verschillende stijlen (vormen, kleuren, diktes) worden gemaakt, dus er is altijd wel een eiken tafel op maat te laten maken die perfect bij jouw interieur past.  Kortom: een eiken tafel is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige en mooie tafel!

Wat kost een tafel op maat laten maken?

Als je een tafel op maat laat maken, is de prijs natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. De grootte en het ontwerp van de tafel zijn belangrijke prijsbepalende factoren. Ook de kwaliteit van het hout en de afwerking bepalen mee de uiteindelijke prijs. Als je bijvoorbeeld kiest voor massief eiken, zal de tafel duurder uitvallen dan wanneer je kiest voor een inferieure houtsoort zoals grenen, douglas of steigerhout. Over het algemeen beginnen de prijzen van een eiken tafel op maat rond de €1200. Toch is het zo dat wanneer je een tafel op maat laat maken bij een echte Nederlandse meubelmakerij, je over het algemeen goedkoper uit bent dan wanneer je een eiken tafel in de woonwinkel koopt. Nu hoor ik je denken, hoe kan dat? De woonwinkels laten de meubels, die zij verkopen in hun winkel, vaak maken bij een meubelmakerij. Sla je dus de meubelwinkel over? Dan heb je een paar voordelen: – De tafel is goedkoper, omdat de meubelwinkel er niet aan hoeft te verdienen – Je zit niet vast aan standaard ontwerpen van een meubelzaak – De tafel kan in elke gewenste afmeting voor jou gemaakt worden – De eettafel kan helemaal naar jouw wens afgewerkt worden (zowel de kleur, het oppervlak als de rand)

https://nijhuismeubels.nl/