Heel Nederlands
Image default
Internet

Wat gebeurt er zonder online reputatie management?

Veel mensen hebben het tegenwoordig over online reputatie management. De online reputatie van een bedrijf of een persoon is erg belangrijk. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Veel mensen onderschatten wat voor effecten een negatieve online reputatie kunnen hebben op het succes van een bedrijf of een persoon. In dit artikel zal ten eerste worden toegelicht wat online reputatie management precies in houdt. Ten slotte zullen de gevolgen van een negatieve online reputatie worden besproken.

Wat is online reputatie management eigenlijk precies? Online reputatie management komt neer op het beheren van uw online reputatie. Dit kan gaan over een bedrijf maar ook over een persoon. Het doel van dit beheren is het behouden of verbeteren van een positieve reputatie op het web. Het eerste doel hiervan is ervoor te zorgen dat er enkel en uitsluitend positieve berichten zijn te vinden wanneer u naam of bedrijfsnaam wordt gezocht in zoekmachines zoals Google. Een minuscuul percentage van mensen die zoeken in zoekmachines kijken namelijk verder dan de eerste pagina. Op deze manier zullen mensen een positief beeld van u krijgen. Ook het actief en professioneel overkomen op social media platformen kan bijdragen aan een positieve online reputatie.

De gevolgen van een slechte online reputatie De gevolgen van een negatieve reputatie worden vaak ontzettend onderschat. Een negatief bericht op Google kan zorgen voor een negatieve spiraal. Er zijn maar weinig mensen die niet gebruik maken van het internet. Wanneer er een negatief bericht over uw bedrijf staat op de eerste pagina van Google kan dit veel potentiele klanten afschrikken waardoor u winst misloopt. Zo kunnen negatieve problemen over u persoonlijk ook potentiele werkgevers afschrikken waardoor het moeilijker wordt voor u om aan een baan te komen.

Het is dus belangrijk dat u een positieve online reputatie heeft. Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in online reputatie management en u kunnen helpen bij uw online reputatie. Universal XS van Marco Juffermans is hier een voorbeeld van. Kijk bijvoorbeeld eens op Juffermans zijn Pinterest profiel voor meer informatie of klik eens hier.

Voor meer info : http://www.universalxs.nl/tag/online-reputatiemanagement/