Heel Nederlands
Image default
Humor

gedichten van Elly de Waard

Elly de Waard is geboren op 8 september in 1940. Elly de Waard heeft twaalf jaar samengewoond met de dichter Chris van Geel (1917). Na zijn dood in 1974 begon zij pas literaire gevoelens te ontwikkelen. Op achtendertigjarige leeftijd maakte zij haar poëziedebuut met de gedichtenbundel Afstand.

Sylvia Plath
Haar gedichten zijn gemakkelijk te herkennen aan het lyrische, expliciet taalgebruik. Zij was één van de eerste Nederlandse dichteressen die de vrouwenliefde en daarbij behorende omschreef in gedichten. Haar grote voorbeelden zijn Emily Dickinson, Sylvia Plath, Ida Gerhardt en M. Vasalis. Dit zie je ook terug in haar werk dat romantisch, barok,  en herkenbaar is.

David Bowie
Elly de Waard is ook bekend als popcriticus. In die hoedanigheid schreef zij voor de Volkskrant, Het Vrije Volk en Vrij Nederland. Als criticus mocht zij ook de grote internationale sterren interviewen. Haar interview met David Bowie is haar bekendste.

Anna Bijns
Elly de Waard is één van de oprichtsters van de Anna Bijns Prijs. Deze literaire prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een vrouwelijke auteur. Tjitske Jansen is de laatste winnares met een gedichtenbundel.

Voor meer info : http://www.1001gedichten.nl/bekende-dichters/