Veel mannen tussen de 20 en 50 jaar komen te snel klaar. Bij de één komt dit soms voor en bij de ander heel regelmatig. Wanneer je dit op regelmatige basis overkomt dan is dat erg vervelend. De oorzaak van vroegtijdige ejaculatie kan een lichamelijk of psychologisch oorzaak zijn.

Oorzaak vroegtijdige ejaculatie

De oorzaak van vroegtijdige ejaculatie is niet gemakkelijk aan te geven. Meestal is er sprake van verschillende factoren. Zo zou er sprake kunnen zijn van een te lage productie van de stof ‘serotonine’ in de hersenen. Serotonine reguleert ejaculeren. Maar er kan ook sprake zijn van een lichamelijke oorzaak zoals overgevoeligheid van de mannelijke genitaliën. Wanneer dit op jou van toepassing is dan kan een lichte stimulans al voldoende zijn om tot ejaculatie te komen.

Oefingen en tips

Focus op iets anders en last korte pauzes in
Door tussentijds even te stoppen en je op iets anders te focussen helpt om het langer vol te houden. Laat je gedachten even afdwalen of haal een keer diep adem en ga weer door. Ook wanneer je het niet voelt aankomen kun je alsnog deze pauzes inlassen. Op deze manier krijg je de controle terug en kun je het langer volhouden.

Doe aan voorspel
Door je bedpartner voor de daad een beetje klaar te stomen voorkom je teleurstelling. Vaak ben je vooral al aan het stressen wat voor nog minder controle zorgt. Door eerst aan voorspel te doen kom je gemakkelijker van de stress af.

Gebruik een delay gel
Een verdovende creme zoals een delay-gel kan ook uitkomst bieden. Het verdoofd goed waardoor het vrijen veel minder gevoellig is. Schaf wel een goede gel aan want niet iedere delay-gel werkt even goed. Een goede die ik aan kan raden is Melite Delay. Deze kun je kopen op: http://melitedelay.nl/

Voor meer info :