Heel Nederlands
Image default
Gezondheid

Mannenkliniek de Boer: problemen met plassen.

Hoe kan een probleem bij het plassen ontstaan? Bij oudere mannen groeit de prostaat onder invloed van het hormoon testosteron. Omdat de prostaat om de plasbuis heen zit, wordt door deze goedaardige vergroting van de prostaat de plasbuis dichtgedrukt. Het plassen gaat dan moeizamer.

Hoe wordt het probleem bij het plassen aangekondigd? Als gevolg van een vergrote prostaat kan een man last krijgen van een geprikkelde blaas. Je moet dan snel naar de wc als je aandrang hebt.

Ook kan de man last hebben van een dichtgedrukte plasbuis. In dit geval duurt het heel lang voordat de urine wordt geproduceerd, ook al heb je aandrang.

Bij welke leeftijdsgroep komt klachten bij plassen het meeste voor? Klachten bij het plassen komt voornamelijk voor bij mannen van middelbare leeftijd en ouder.

Wat voor onderzoek kan er gedaan worden bij problemen bij het plassen? Een onderzoek die dr. L.J de Boer uitvoert, is een inwendig onderzoek om de vorm, grootte en samenstelling van de prostaat vast te stellen. Ook informatie over het plassen wordt verzameld, zodat de relatie tot de hoeveelheid vocht die de man inneemt, bekend is. Vaak wordt voor het bijhouden van de vocht inname en het plassen geadviseerd een plasdagboek bijgehouden.

Wat kun je zelf doen bij problemen bij plassen? Ten eerste zorg voor lichaamsbeweging, daarnaast eet voldoende vezels en drink 1,2 liter per dag, beperk ’s avonds de vochtinname als je ’s nachts vaak moet plassen en neem de tijd om te plassen. Als je namelijk gehaast bent, ontspan je je bekkenbodem onvoldoende.

Ook kunt u via internet een online afspraak met mannenarts dr. L.J. de Boer maken zodat een advies per telefoon kan worden verkregen of direct een afspraak kan worden gemaakt.

Mannenkliniek de Boer, kunt u benaderen via onderstaande link:

Direct in de online agenda van dr. L.J. de Boer:

Of via de afspraak maken website:

Voor meer info : http://www.dbmgz.nl