Stevia ontdekken

Ik heb me de laatste maanden verdiept in stevia. Stevia? Ik zie de vraagtekens op uw voorhoofd verschijnen. Dezelfde vraagtekens stonden ook op mijn hoofd toen ik voor het eerst in aanraking kwam met dit product. Ik was aan het rondkijken op een blog over gezonde voeding. Een goede vriend van me is al enige jaren bezig met het veranderen van de Nederlandse eetpatronen. Hij pleit voor minder brood, meer soep, verse ingrediënten, veel fruit en stevia. De meeste tips behoeven weinig uitleg en haken in op de verschuiving in voedseltrends. De laatste jaren wordt de consument steeds kritischer. Hij is niet alleen maar volgzaam en luistert niet alleen naar de reclame. Veel mensen doen dat natuurlijk nog wel, maar er is een tegenbeweging. Ik hang tussen de twee bewegingen in. Ik weet heel vaak wat gezond is, en wat niet; maar ik vind het moeilijk om totaal bewust te leven. Tot mijn spijt zondig ik nog te vaak. Dan gooi ik veel suiker over mijn sinaasappel of drink ik een kopje thee met net een extra schepje zoetstof. De laatste zorgen hoef ik tegenwoordig echter niet meer te hebben. Er is namelijk een natuurlijke suikervervanger met een gezond effect op het welzijn van mensen. Via de blog op www.steviakopen.eu kwam ik meer te weten over stevia. Ik leerde veel over de voordelen van deze suikervervanger, maar leerde ook veel over de geschiedenis van dit product. Het heeft namelijk een roerig verleden dat veel mensen zou kunnen afschrikken. Stevia stond namelijk jaren op de lijst van verboden middelen. Niet op de dopinglijst, maar op de gezondheidslijst. Dit is merkwaardig, aangezien ik net beweerde dat het louter positieve effecten heeft op de gezondheid van de mens. Ik kan er ook niet meer van maken, maar ik kan wel de achtergrond toelichten.

Geschiedenis van stevia

De inwoners van Paraguay gebruikten de plant ‘Stevia rebaudiana Bertoni’ al jaren totdat wetenschappers deze unieke plant ontdekten. Ze gebruikten het voor zijn geneeskrachtige werking, het laat open wonden sneller genezen; maar ze gebruikten het natuurlijk ook voor het eten en drinken. Deze natuurlijke suikervervanger geeft een zeer intense suikerachtige smaak af. De sterkte van de zoetstof uit deze plant is gemiddeld 10x zo sterk al de traditionele suiker. U begrijpt dat u niet veel nodig heeft om de stevia door te laten dringen in uw gerecht. Deze Zuid-Amerikanen wisten dus al eeuwen van de geneeskrachtige werking van stevia. Helaas werd dit in de westerse wereld niet opgepikt. Al sinds de jaren ’30 van de vorige eeuw lukte het wetenschappers om zoetstof uit de gelijknamige plant te halen. Deze concentratie maakten ze gereed voor de Europese markt. De grote suikerfabrikanten voorzagen echter een grote concurrent en startten een lobby tegen de invoering van stevia. Het grootste argument dat ze in de strijd gooiden was de kankerverwekkende stoffen die in de plant zouden zitten. In de decennia dat dit beweert werd is het echter nog nooit aangetoond. In Japan wordt het product al decennia met veel succes gebruikt en ook in de Verenigde Staten is dit unieke product aan een sterke opmars bezig. De natuurlijke zoetstof biedt ontzettend veel voordelen ten opzichte van de gewone suikerproducten die al decennia worden gebruikt in de Europese Unie. De lobby werd pas in 2011 aan de kant geschoven door de Europese Unie. Dit werd gedaan naar aanleiding van uitvoerig onderzoek van de World Health Orginization. Deze onafhankelijke internationale organisatie concludeerde dat er geen giftige stoffen in stevia verwerkt zitten. Het is natuurlijk ook een plant uit de natuur. Grote frisdrankmerken als Coca Cola en Pepsi maken zelfs gebruik van stevia voor bepaalde producten. De lobby van de grote suikerfabrikanten zal nog wel even doorgaan, maar ik vermoed dat in de toekomst de vraag naar deze natuurlijke zoetstof alleen maar zal toenemen.

Online bestellen bij Steviala

Deze korte geschiedenisles overtuigde mij om ook stevia te gaan gebruiken in het dagelijkse leven. Het is niet schadelijk, maar biedt wel veel voordelen. In het kort een aantal belangrijke voordelen van stevia op een rijtje.

  • Het verlicht en verwijdert acne, eczeem en jeuk op uw huid.
  • Het houdt de huid strak en gaat rimpelvorming tegen.
  • Mensen met diabetes kunnen deze natuurlijke zoetstof zonder bijwerkingen innemen.
  • Open wonden genezen sneller.
  • Het is tevens goed voor de spijsvertering.

Dit zijn slechts enkele voordelen van de suikervervanger die uit deze plant gehaald wordt. Wetenschappers noemen de plant meermaals het mirakelplantje. Ze worden telkens weer verrast door de nieuwe voordelen die het plantje heeft, in het bijzonder ten opzichte van suiker. Ik besloot via het internet een aantal producten te kopen. Ik kwam al snel op de website van Steviala. Dit merk importeert en distribueert al enkele jaren met succes stevia naar de Nederlandse markt. Sinds de invoering van het product kunt u artikelen bestellen in de vorm van de traditionele suiker. Bestel bijvoorbeeld:

  • strooisuiker
  • poedersuiker
  • zoetjes
  • vloeibare suikerartikelen

Deze vier suikervarianten zijn allemaal gemakkelijk te bestellen via de online webshop van Stevia. Ik plaats regelmatig een aantal grote bestellingen op de website. Binnen de kortste keren worden de producten afgeleverd en kan ik genieten van heerlijke stevia producten. Het is weer een stap dichterbij een gezonder leefpatroon, zonder in te hoeven boeten op de levenskwaliteit. Ik kan de zelfde smaakbeleving behouden en toch gezonder leven. Dat is de optie die stevia mij heeft geboden. Mijn dank gaat uit naar de ontdekkers.

Voor meer info : http://www.steviakopen.eu