Heel Nederlands
Image default
Gezondheid

Ergonomische kapperskruk (kappersfiets) voorkomt klachten!

Ergonomisch zitten met een kapperskruk

Door de digitalisering van de maatschappij zijn we steeds vaker zittend onze werkzaamheden gaan verrichten. Met als negatief gevolg dat veel mensen last van hun nek of rug krijgen. Dit kan zelfs zo erg worden dat dit ziekmelding tot gevolg heeft. Naast het ongemak van de desbetreffende medewerker die waarschijnlijk professionele hulp van een huisarts en/of fysiotherapeut nodig heeft is het een onnodige kostenpost voor de werkgever. Dit is dan ook één van de redenen dat het bedrijfsleven tegenwoordig meer aandacht schenkt aan gezond en ergonomisch werken.

 

Er is inmiddels veel onderzoek gedaan om te kijken op welke wijze we verantwoord en ergonomisch kunnen werken en dit werpt beslist zijn vruchten af. Mede door de toenemende kennis en allerlei hulpmiddelen die ons ter beschikking staan is het gelukt om veel lichamelijke klachten veroorzaakt door verkeerd zitten tijdens werkzaamheden te verminderen.

 

Kapperskruk ergo

We zouden veel producten die een positieve bijdrage aan het voorkomen van lichamelijke klachten veroorzaakt door werken de revue kunnen laten passeren maar in dit artikel willen we één van de belangrijkste hulpmiddelen, namelijk de Kapperskruk nader belichten. De kapperskruk ook wel zadelkruk genoemd is bij uitstek geschikt voor mensen die regelmatig langdurig in een zelfde houding hun werkzaamheden verrichten. Dit eenvoudige zitmeubel heeft namelijk een unieke zadelzitting die de vorm van een zadel heeft en deze ergonomische vormgeving zorgt er voor dat u tijdens het zitten een actieve en gezonde houding aanneemt. Bijkomend voordeel van deze natuurlijke manier van zitten is dat uw bekken automatisch in de goede stand komen te staan waardoor afknelling van de benen wordt voorkomen. Het is wellicht een manier van zitten die vooral in het begin even wennen kan zijn maar heeft absoluut zijn waarde bewezen bij het voorkomen van veel nek en rugklachten.

 

Kapperskruk kopen

Nu zijn er zeer veel verschillende krukken te koop en deze worden ook nog weleens met elkaar verward. In grote lijnen onderscheiden we drie soorten krukken. De bekende houten kruk met vier poten die niet in hoogte verstelbaar is. De tabouret met een meestal ronde platte zitting en als laatste de door ons in dit artikel besproken kapperskruk of zadelkruk met haar unieke ergonomische zadelzitting. De twee laatst genoemde zijn beide in hoogte verstelbaar en dit is weer essentieel voor het bereiken van de juiste zithoogte tijdens de werkzaamheden.

 

Mocht u overwegen om een kapperskruk of kappersfiets aan te schaffen let er dan op dat deze een stabiele vijfpoots base heeft met de juiste wieltjes voor de ondergrond waarop u deze wilt gebruiken. Voor een zachte ondergrond zoals tapijt zijn zwenkwielen met een hard loopvlak de beste keus maar gebruikt u de kapperskruk op een harde ondergrond dan zijn geruisloze wieltjes met een zacht loopvlak aan te bevelen. Een kapperskruk met wieltjes is over het algemeen praktischer dan een kappersfiets die uitgevoerd is met glijdoppen. Een kruk uitgevoerd met wieltjes is enorm handig om tijdens de werkzaamheden je gemakkelijk te verplaatsen zonder dat je op hoeft te staan. Mocht u de kapperskruk op één en dezelfde plaats willen gebruiken dan zijn glijdoppen uiteraard wel een optie.    

 

Tabouret Benelux

E-mail: info@tabouretbenelux

Telefoon: 033-7850399

 

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!

Voor meer info : http://www.tabouretbenelux.com/kapperskruk