Heel Nederlands
Image default
Gezondheid

De manieren om van rimpels af te komen

Er zijn veel oorzaken die te maken hebben met rimpels. Je gezichtsveroudering is er één van. Dit is een zogeheten intrinsieke factor. Iets waar we zelf niet veel invloed op hebben. Zaken die van buitenaf komen heten extrinsieke factoren. De extrinsieke factoren bij rimpels zijn UV straling, vervuiling van de huid, stress, slechte eet- en drinkgewoonten, roken, slechte huidverzorging. Als je zelf een goede leefstijl hebt en gezond eet kan je de schade beperken en een jeugdig gezicht houden. Maar wat doe je als dit niet het geval is?

Als je last hebt van rimpels kan je daar in deze moderne tijd gelukkig iets aan doen. Injecties van Botox en hyaluronzuur zijn tegenwoordig goede behandelingen hiertegen. Botox wordt ook wel Botuline toxine genoemd. Het is een gezuiverd eiwit. Het wordt in zeer kleine hoeveelheden in je spieren gespoten. Het blokkeert de zenuwimpulsen van je spieren die geïnjecteerd zijn. Dit zorgt ervoor dat de spieren niet kunnen samentrekken. Hierdoor ontspannen ze in een grotere mate en worden de rimpels minder goed zichtbaar. Na drie dagen is het eerste resultaat al te zien. Het beste resultaat is te behalen na twee weken en het houdt ongeveer vier maanden tot stand.

Hyaluronzuur is een stof die altijd aanwezig is ons lichaam. Het zorgt voor een perfecte celregulatie. De stof trekt water aan en zorgt dat de huid gehydrateerd blijft. Echter neemt de hoeveel hyualuronzuur af naarmate we ouder worden. Een injectie met hyaluronzuur zorgt ervoor dat de rimpel wordt opgevuld en het kwaliteit van de huid verbeterd wordt. Hyaluronzuur wordt gebruikt bij de lippen, jukbeenderen, wallen en neus-lippenplooien. Ook dit resultaat is tijdelijk. Ongeveer een half jaar tot een jaar is dit zichtbaar.

Allebei de methoden zijn uit te voeren door Botox-klinieken in Nederland. Vooral Botox Amsterdamen Botox Rotterdam bieden veel goede Botox-klinieken.

Voor meer info : http://injectableklinieken.nl