Het traditioneel roken boven een houtvuur is verleden tijd wanneer u een liquid smoke (vloeibare rook) gaat kopen. U kunt vlees en vis op innovatieve wijze roken met de liquid smoke. Het traditioneel roken is namelijk niet gezond voor zowel de mens als het milieu. De stoffen die u liever niet binnenkrijgt zoals teer en as, kunnen namelijk in het eten terecht komen. Probeer daarom eens de vloeibare rook van Red Arrow. Dit is een vloeistof die in een rookkast kan worden verneveld en in de resulterende rookwolk kunt u vlees net zo goed roken als op de traditionele manier, maar dan zonder de schadelijke effecten. Bij Smoky Light B.V. kunt u de liquid smoke kopen en uitproberen. U zult merken dat de smaak van vlees dat op deze manier wordt gerookt van de dezelfde kwaliteit is als van producten waarbij dat op de traditionele manier is gedaan.

Unieke smaak door ham te roken met vloeibare rook

Het roken van vlees, zoals ham, is en blijft voor veel mensen speciaal vanwege de smaak die het oplevert. Echter is het traditioneel roken boven een houtvuur niet meer van deze tijd. Om eerlijk te zijn, is het ook niet heel gezond. Rook, as en teer kunnen het vlees binnendringen en dat is natuurlijk erg slecht voor de gezondheid. Door vloeibare rook te gebruiken kunt u echter dezelfde smaakervaring beleven, zonder dat u de kans loopt dat schadelijke stoffen in uw voedsel terecht komen. Ook de klassieke kleur die gerookt vlees oplevert, blijft door het kopen van een liquid smoke gewoon behouden.

Met vloeibare rook kunt u uw vlees gewoon blijven roken, maar dan gezonder

Houdt u ook zo van gerookt vlees en vis? Dan bent u niet de enige, want het wordt door veel mensen gewaardeerd. De kleur van het vlees is prachtig en omdat er verder niet in het vlees geprikt hoeft te worden, blijven alle sappen behouden wat een heerlijke smaak tot gevolg heeft. Vlees roken is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het roken van vlees middels een houtvuur kan namelijk behoorlijk slecht voor de gezondheid zijn. Dat komt doordat het vlees rechtstreeks wordt blootgesteld aan de rook van het houtvuur en in die rook bevinden zich allerlei schadelijke stoffen zoals teer. Met vloeibare rook en een rookkast heeft u dit probleem niet meer en kunt u uw vlees prima roken. Door de liquid smoke te kopen, wordt de smaak, geur en kleur behouden, maar zonder schadelijke stoffen.

Voor meer info :