Heel Nederlands
Image default
Entertainment

Waarom zijn shisha waterpijpen zo populair?

Veel mensen gaan graag regelmatig eens met hun vrienden op café of een stapje zetten. Wat ook steeds populairder wordt, zijn shisha lounges. Vooral jongeren vinden het fijn om gezellig samen de waterpijp te roken. Ze gaan daarvoor op café, maar er zijn ook jongeren die een shisha bestellen om het gewoon lekker thuis te doen. Een shisha kan je kopen in winkels voor rookwaren en speciaalzaken, maar je kan ze ook eenvoudig online bestellen. Hoe komt het dan dat waterpijp roken zo populair is? Dat onderzoeken we hier. 

Wat is een shisha?

Een shisha of waterpijp is een rookinstrument waarmee je herbal tabak of fruittabak rookt. Een shisha bestaat uit een stang met slangen aan om te roken, een vaas om het water in te doen, een tabakskop voor de tabak en een kolenschaaltje waar de warme kooltjes in worden gezet om de tabak te verwarmen. Shisha’s zijn te koop in veel verschillende maten, soorten en merken. Het roken gebeurt door het zuigen van de tabaklucht die door het water in de vaas gaat en via de slang in je mond terecht komt. De tabak bestaat in allerlei lekkere shisha smaken: gedroogd fruit zoals appel, peer of perzik, stroop, honing, cola, munt… Voor iedereen wat wils dus.

Waarom is shisha roken zo geliefd?

Waterpijp roken is een sociale activiteit, je doet het terwijl je aan het chillen bent je vrienden. Meestal wordt het dus sowieso al op gezellige momenten gedaan zoals op café of in het park met een hele vriendengroep. Ook is het fijn omdat er zoveel verschillende smaken van tabak beschikbaar zijn. Je kan allerlei lekkere smaken ontdekken, frisse smaken voor op warme dagen of een vanille of kaneel smaakje voor in de winter. Shisha roken is ook meer aanvaard dan sigaretten roken. Shisha’s dragen niet de stempel van erg ongezond te zijn.

Voor meer info : https://premium-hookahs.nl/