Heel Nederlands
Image default
Energie

Kiezen voor duurzame energie

Het energievraagstuk is aan de orde van de dag. Veel mensen buigen zich hierover, van ‘omdenkers’ tot wetenschappers. Iedereen bekijkt dit vraagstuk op zijn eigen manier en vanuit zijn eigen vakgebied. Energie is een belangrijk thema binnen veel sectoren. Ieder bedrijf heeft het per slot van rekening nodig om productie te draaien. Niemand kan zonder. Ik vergelijk energie om zo te goedkoopste oplossing te vinden en niet alleen energie te besparen maar ook geld. Als je een vergelijking doet kom je vaak tot de conclusie dat overstappen energie een betere oplossing is voor zowel het milieu als de portemonnee. Vaak staat men er niets eens bij stil, omdat het zo logisch lijkt dat er gewoon energie is, dat er stroom uit het stopcontact komt, dat er water uit de kraan komt en dat er gas is om op te koken. Maar hier moet natuurlijk wel wat voor gedaan worden.

Minder energie verbruiken

Als het ineens het geval is dat:

  • er geen water meer is
  • het gas het niet doet
  • de stroom is uitgevallen,

dan pas worden mensen zich bewust van het feit hoe noodzakelijk energie is. En dan pas gaan ze er wat zuiniger mee om. Eigenlijk zou dit al veel eerder het geval moeten zijn. Energie is nou eenmaal schaars, daar valt geen speld tussen te krijgen. Daar is geen twijfel over mogelijk. Wie weinig heeft, zal ook weinig verbruiken. Misschien is het daarom dus wel een goed idee om iedereen eens op energierantsoen te zetten, om de prijzen erg hoog te maken of om gewoon minder beschikbaar te stellen.

Een tekort aan schaarste

Vandaag de dag leven we in tijden van overvloed. Alles wat we willen hebben is per direct beschikbaar. Maar dit kan natuurlijk niet altijd zo blijven. De voorraad van energie zal een keertje op raken. Dit is onvermijdelijk. We kunnen dit moment suprême beter voor zijn, om een energiecrisis te voorkomen. Want alleen dan zullen we in staat zijn om alles eerlijk te verdelen, zodat niet alleen de rijken het voor het zeggen hebben.

Voor meer info : http://www.energievergelijking.nl/