Heel Nederlands
Image default
Dienstverlening

Wanneer laat u een Scope 8 of Scope 10 inspectie doen?

Wanneer u beschikt over elektrotechnisch materieel zult u vaak te horen krijgen over diverse inspecties die gedaan moeten worden. Zo heeft u hoogstwaarschijnlijk ook weleens van een Scope 8 en Scope 10 gehoord. Maar wat voor inspecties zijn dit eigenlijk en wanneer moet u deze laten doen? Een Scope 8 is een veiligheidsinspectie van uw vaste elektrische installatie waarbij vooral de laagspanning wordt gecontroleerd. Bij een Scope 10 inspectie staat juist de brandveiligheid van uw installatie centraal. Zodra u in het bezit bent van een elektrotechnische installatie wordt aangeraden om beide inspecties uit te laten voeren. Zo kunt u de veiligheid van uw materiaal én die van uw medewerkers het beste garanderen. Schakel een bedrijf als Omega Inspectie in om de inspectie uit te laten voeren.

Een inspectie laten doen nog voordat u over materieel beschikt

Wanneer u een installatie op maat gaat maken, wilt u natuurlijk dat deze ook volledig volgens de normen in elkaar wordt gezet. Door hier vooraf aandacht aan te besteden, verlaagt u het risico om achteraf te horen dat uw materieel niet aan de eisen voldoet. Daarom staat Omega Inspectie ook voor u klaar om uw installatietekeningen te beoordelen. Uw tekeningen worden dan uitvoerig gecontroleerd door vakkundige specialisten, zodat u zeker weet dat er niets over het hoofd wordt gezien.

Een inspectie uit laten voeren voor de verzekeringsmaatschappij

Het laten uitvoeren van inspecties is voor veel verzekeringsmaatschappijen een verplicht onderdeel. Anders maakt u geen kans om een verzekering af te kunnen sluiten. Sinds 1 januari 2018 is het zelfs bij elke verzekering verplicht geworden een Scope 10 inspectie te laten uitvoeren, om in aanmerking te kunnen komen voor een verzekering. Daarom is het zeker verstandig uw materieel te laten checken door Omega Inspectie. De inspecteurs voeren de Scope 10 en Scope 8 inspectie uit conform de gestelde eisen.