’s-Hertogenbosch zal van 14 tot en met 17 maart in het teken staan van het paarden evenement The Dutch Masters – Indoor Brabant Horse Show worden. Tijdens dit prachtige 5* indoor evenement zal de mondiale top van de wereldpaardensport aanwezig zijn. Met interessante wedstrijden als de FEI World Cup Dressage Freestyle op zaterdagmiddag en de Rolex Grand Prix op zondagmiddag belooft het een waar spektakel te worden.

Congres met juridische insteek voor professionals in de hippische branche

The Dutch Masters – Indoor Brabant biedt een hoogwaardig publiek en trekt ieder jaar zo’n 65.000 bezoekers en 250 deelnemende ruiters aan. Eigenaren, fokkers en ruiters hebben, zeker in de internationale paardenhandel, regelmatig te maken met complexe hippische zaken die alleen in hun werkveld voorkomen. Om professionals in de paardensport te kunnen informeren over diverse belangrijke en actuele onderwerpen, organiseert Schelstraete Advocaten (gespecialiseerd in Equine Law en  oprichtend lid van de internationale alliantie: European US-Asian Equine Lawyers) op 15 maart 2019 een hippisch & juridisch congres tijdens Indoor Brabant – The Dutch Masters in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. Dit congres richt zich op juridische professionals in de paardenbranche en eigenaren, fokkers en ruiters in het bijzonder.

Tijdens dit interessante congres worden allerlei belangrijke hippische en juridische onderwerpen besproken, zoals internationale aan- en verkoop van paarden en de veterinaire aankoopkeuring. Daarbij zal ook worden ingegaan op non-conformiteit en consumentenkoop. In het verlengde hiervan zal het internationaal procederen ook aan bod komen. Daarnaast zullen de onderwerpen doping en BTW in de paardenbranche zeker niet worden vergeten.

De hierboven genoemde onderwerpen worden besproken door verscheidene internationale professionals zoals advocaten maar ook dierenartsen die zich al jaren middenin de paardenbranche bevinden en als autoriteit worden beschouwd in hun vakgebied. Het gevarieerde programma is onderverdeeld in 2 dagdelen. Koffie en thee zijn inbegrepen en de lunch kan als extra optie worden besteld.

Kennis maken met de hippische advocaten van EUAEL in de hospitality lounge

De European US Asian Equine Lawyers en haar alliantiepartners hebben ook een eigen hospitality lounge van ongeveer 50m2 op een hotspot in het VIP / strodorp gedeelte van The Dutch Masters – Indoor Brabant 2019. Dit geeft bezoekers van dit toonaangevende 4 daagse paardenevenement de gelegenheid om kennis laten te maken met de vertegenwoordigers en Alliantie leden van de European US Asian Equine Lawyers. Er zullen ook een aantal workshops worden georganiseerd. Deze zullen gebaseerd zijn op onderwerpen die leven in de Equine World zoals Doping bij paarden en BTW in de paardenbranche. EUAEL ziet u graag op het congres en/of bij de hospitality lounge. Klik op de link voor tickets voor het congres op indoor Brabant.

Voor meer info :