1. Houd deuren en ramen op slot

Simpel gezegd, goede gewoontes gaan ver. Statistieken over huisinbraken geven aan dat veel inbrekers gewoon op zoek zijn naar makkelijke doelwitten: De meeste inbraken gebeuren overdag (tussen 10.00 uur ‘s ochtends en 15.00 uur ‘s middags) en worden meestal binnen 8-10 minuten gepleegd. 34% van de inbrekers komt de voordeur binnen; nog eens 23% komt binnen via een raam op de eerste verdieping. Dieven zijn op zoek naar gemakkelijk bereikbare eigendommen in huizen die waarschijnlijk leeg staan. Doe je deuren en ramen op slot als ze niet in gebruik zijn, zelfs als je thuis bent.

2. Update uw sloten

Als het een tijdje geleden is dat je je sloten hebt vernieuwd, maak dan een inventarisatie met de slotenmaker: Is een van de sloten beschadigd? Kunnen er extra sleutels rondzweven met vreemden? Zijn er sloten aan de buitenkant die gemakkelijk te openen zijn? Als u op een van deze vragen “ja” hebt geantwoord, kan het tijd zijn om uw sloten opnieuw te sluiten of te vervangen door meer fraudebestendige versies. Om te beginnen moet u ervoor zorgen dat alle buitendeuren voorzien zijn van de beste inbraakbestendige sloten.

3. Versterking van deuren, ramen, sloten en beslag

Wat gebeurt er als uw sloten stevig zijn, maar uw deuren, ramen of hang- en sluitwerk zwak en dun zijn? Een goed geplaatste koevoet of schop kan iemand binnen enkele seconden binnenlaten. Inspecteer alle ingangen, vooral die op de eerste verdieping, en vervang, repareer of versterk ze indien nodig. Ideeën:

4. Gebruik bewegingsgevoelige verlichting binnen en buiten

Zet gewone lampen om in bewegingssensorlampen door over te schakelen op bewegingssensorlampen of door een bewegingsdetectieadapter tussen een gewone lamp en een stopcontact te schroeven. Buiten zetten ze iedereen die uw terrein verkent in de schijnwerpers, en het zicht alleen al kan genoeg zijn om indringers op de weg te houden. Als ze zich binnenshuis wagen, zullen de versies voor binnenshuis het moeilijker maken om zich ongemerkt te verplaatsen.

5. Wees slim met je verstopplek

Het verbergen van een sleutel op een voorspelbare plaats zoals onder de mat of in een bloempot bij de deur maakt het veel te gemakkelijk voor opportunistische inbrekers. Geef in plaats daarvan een extra sleutel aan een vertrouwde buurman, zoek een draaiende en onverwachte verstopplaats, of beter nog, pak een goedkoop combinatieslot en installeer het op een verborgen plaats. Het kost niets om iets voorzichtiger te zijn.

6. Houd uw waardevolle spullen uit het zicht

Wees niet opzichtig met je dure spullen. Bewaar buiten uw gereedschap, fietsen en andere gemakkelijk te grijpen spullen opgesloten of veilig in de garage als u ze niet gebruikt. Gebruik binnen raambehandelingen zoals gordijnen of jaloezieën om voorbijgangers tegen te houden. Zet ook waardevolle spullen weg als u ze niet gebruikt. Laat geen elektronica, juwelen, geld of belangrijke persoonlijke documenten in het zicht liggen. Bewaar uw meest waardevolle goederen en documenten in een kluis.

Voor meer info : https://www.arnhemse-slotenmaker.nl/