Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Winkels vergeleken: Aldi, Lidl en Action

Natuurlijk hebben we veel budget winkels in Nederland. Of het nu gaat om goedkope voeding, kleding, meubels, elektronica of iets anders. Er zijn aanbiedingen genoeg te vinden. Het is echter niet altijd gemakkelijk om te weten welke budget winkels er zijn en wat je best waar kan kopen. Om ervoor te zorgen dat jij geen euro teveel uitgeeft, hebben we hier enkele tips en aanbiedingen van onze bekendste budgetwinkels.

Aldi

In een lijst met budget winkels mag de Duitse keten Aldi zeker niet ontbreken. Naast voeding heeft Aldi ook elke week aanbiedingen met producten die je normaal niet in de supermarkt zou vinden. Van Aldi elektrische fietsen en meer producten, tot boormachines, badkamerkastjes, mezenbollen en zelfs slowcookers van de Aldi. Als er iets in de aanbieding komt dat je graag wil hebben is het slim om op de dag van de aanbieding voor openingstijd al voor de deur te staan. Het zijn vaak wel echt heel erg goede deals en voor veel dingen als elektronica staat Aldi ook al heel lange tijd bekend om zijn hoge kwaliteit. Toch is het verstandig om je niet enkel te laten verleiden door de prijs, maar meer te bedenken of je het toch al zou willen kopen. Dan is het pas echt een besparing.

Lidl

Net als Action en Aldi heeft Lidl de naam goedkoop te zijn, dus is het nogal makkelijk om daar, maar gewoon je mandje vol te gooien met alles wat je lekker vind of nodig hebt. Waarom zou je naar de prijzen kijken als je in een budgetsupermarkt bent? Omdat je net zoals bij de action vaak de neiging hebt om meer te kopen dan je nodig hebt. Het is dus verstandig om vooraf een boodschappenlijstje samen te stellen. Dit geldt voor elk winkelbezoek trouwens. Zo voorkom je impulsaankopen. Je portemonnee zal je dankbaar zijn.

Action

Als er een winkel is die niet mag ontbreken op de lijst van goedkope budget winkels in Nederland dan is het natuurlijk de onbetwiste grootmacht: Action. Van een kleine winkel in Enkhuizen in 1993 is deze ultieme prijsvechter uitgegroeid tot een grootmacht in Europa met meer dan 1.500 winkels en 6.000+ producten. De reden dat Action zo ongelooflijk goedkoop is, is omdat ze een gigantisch schaalvoordeel hebben. Dat betekent dat Action zoveel producten verkoopt dat leveranciers ze absolute bodemprijzen kunnen aanbieden. Toch, €0,50 winst op een product is niet veel, maar wel als je er 10 miljoen stuks van verkoopt. Dat is waar de kracht van de Action zit.

Daarnaast is de Action een van die winkels waar iedereen tegenwoordig wel komt. Praktisch heel Nederland ziet het nut in van goedkope producten inslaan. Wel is het verstandig om je impulsaankopen onder controle te houden. Daar is de Action namelijk ook goed in, je spullen laten kopen waarvan je niet had verwacht ze te gaan kopen.