Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Wat te doen bij een stroomstoring

Een stroomstoring is altijd super vervelend om te hebben, alle apparaten die op stroom werken kun je dan namelijk niet gebruiken. Het is simpel aanzetten van een radio kan dus al niet, je wil daarom natuurlijk dat een stroomstoring zo snel mogelijk wordt verholpen. Je kan dan namelijk gewoon weer verder gaan met waar je mee bezig was en alle apparaten gewoon weer gebruiken. 

Kijk bij de buren

Het eerste wat je moet doen wanneer je een stroomstoring denkt te hebben is kijken bij de buren of zij wel gewoon stroom kunnen gebruiken. Hieraan kun je namelijk zien of het probleem bij jou ligt of bij de buurt ligt, het is namelijk mogelijk dat er per ongeluk door een internetkabel heen is gegraven. Wanneer de buren ook geen stroom hebben ligt het probleem in de buurt, je moet dan het Nationaal Storingsnummer bellen. Zij kunnen namelijk als enige iets doen aan dit probleem, in de meeste gevallen wordt er dan ook gelijk een monteur op af gestuurd.

 

Wanneer de buren gewoon stroom hebben ligt het probleem bij jou thuis, je moet dan op zoek gaan naar de oorzaak. Dit doe je in de meterkast. Je moet gaan kijken of de aardlekschakelaar is ingeschakeld en of alle groepen gewoon aan staan. Wanneer de aardlekschakelaar is ingeschakeld zijn er hele hoge spanningen vrijgekomen, de aardlekschakelaar beschermt de andere apparaten dan als het ware. Wanneer het niet lukt om de oorzaak te vinden is het altijd mogelijk om dit te laten doen door een elektricien.

24/7 storingsdienst

Door Elektricien Nieuwegein 030 wordt er een spoeddienst geboden bij stroomstoringen, zij vinden het namelijk belangrijk dat stroomstoringen zo snel mogelijk worden opgelost. Een belletje is al genoeg, de elektriciens komen uit de buurt en kunnen dus heel snel bij jou op de stoep staan.