Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Tijdloze kledingstukken

De mode verandert heel vaak, maar er zijn een aantal kledingstukken of accessoires die eigenlijk nooit ver weg geweest zijn uit het modebeeld. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje

  1. De trenchcoat: dit is uitgevonden als regenjas en werd geïntroduceerd voor een militaire oorsprong. Vaak zat er een isolerende voering in de jas, wat de warmte goed vast kon houden. De lengte van de jas verschilt per tijdperk, zo werden jassen gemaakt die tot over de knie vielen en ook werden er jassen geproduceerd die juist net tot de heupen kwamen. De trenchcoat dienden als vervanging voor de zware, wollen jassen die soldaten uit Engeland en Frankrijk droegen tijdens de gevechten van de Eerste Wereldoorlog. Deze jassen zaten namelijk erg in de weg, terwijl trenchcoats heel licht zijn. Men kon hier vele malen makkelijker in bewegen. Tegenwoordig wordt de trenchcoat vooral gezien als een tijdloos kledingstuk en ieder jaar worden er nieuwe versies van uitgebracht. Bijvoorbeeld van los vallende stof of juist stug materiaal.
  2. De blazer: de blazer is geïnspireerd op het uniformjasje van de Britse koninklijke marine uit de 19de eeuw. De blazer is zo populair geworden omdat het kledingstuk overal bij past en de outfit meteen iets netter maakt. Veel mensen dragen een blazer naar werk of wanneer ze een belangrijke meeting hebben. Ook tijdens een presentatie kan een blazer zeer geschikt zijn, sommige mensen voelen zich krachtiger wanneer ze dit jasje dragen.
  3. De pet: dit hoofddeksel is al hele lange tijd een hip item in de mode wereld. Zo bestaat de wel bekende Trucker pet, maar ook de baker boy hat is nu erg in de mode. Petten geven een outfit net iets meer persoonlijkheid. Daarnaast zijn ze ook functioneel, zo houden petten de zon uit je gezicht maar beschermen ze ook tegen de regen.
Voor meer info : https://www.snapbacks.nl/