Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Stel je eigen boxspring samen

Heb je het plan opgevat om je slaapkamer te restylen dan kun je van alles gaan veranderen. Nieuwe gordijnen bijvoorbeeld, andere lampen of misschien wel nieuw laminaat. Wil je het echt slim aanpakken, kies dan voor een boxspring. Het is een absolute blikvanger die niet alleen je slaapkamer in een keer een andere uitstraling geeft, maar ook zorgt voor een perfecte nachtrust.

Waarom een boxspring

Het boxspring bed is al jarenlang het favoriete bed voor veel consumenten. Afgezien van de luxe uitstraling heeft dit type bed ook tal van voordelen in vergelijking met het traditionele bed. Zo is het bijzonder duurzaam, hygiënischer en een stuk comfortabeler door de hoge ligging van het matras. Daarnaast is een boxspring verkrijgbaar in diverse afmeting waaronder de standaardmaat voor twee personen, de maat 160 x 200. Naast de vele voordelen kan de aanschaf van een boxspring een grote investering lijken. Dit is slechts ten dele waar. De boxspring zorgt namelijk voor een platte en stevige structuur waarop de matras ligt. Deze absorbeert schokken en beperkt de slijtage gedurende de levensduur van het bed. Deze levensduur is veel langer in vergelijking met een gewoon bed. Per saldo ben je dus vaak goedkoper uit.

De voordelen voor je lichaam

De manier waarop een boxspring is samengesteld zorgt ervoor dat het matras niet doorzakt en je kunt genieten van een ongestoorde nachtrust. De constructie maakt het mogelijk om optimaal te genieten van je matras. In veel gevallen wordt overigens het gebruik van een topdekmatras geadviseerd. Vaak is dit niet nodig. Gebruik je een kwalitatief goed matras dan biedt dit al voldoende comfort. Bovendien verhindert een topdekmatras de opname van transpiratie door het onderliggende matras tijdens je slaap. Een ander belangrijk voordeel van een boxspring bed is de hoge instap. Met name voor ouderen is dit van groot belang. Je stapt daardoor een stuk makkelijker in en uit bed waardoor je energieker aan je dag kunt beginnen.