Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Materiaal printer

Printen is niet meer dan tekst op een papier zetten. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zo kan men met hitte en inkt een bladzijde bedrukken. Maar het is ook mogelijk om een product te produceren met een printer, deze printer maken het dan ook mogelijk om de eigen artistieke vrijheid de vrije loop te geven. Een dergelijke printer is een 3d printer. Deze maakt het zoals hierboven al genoemd mogelijk om iets te creëren uit materialen, zo kan iedereen een fabriekje thuis hebben. Steeds meer personen verdiepen zich in deze techniek en zorgen er zo voor dat iedereen hiervan kan mee genieten. Ook worden er veel blueprints gedeeld op het internet. Een blueprint is een uitdraai voor een 3d printer, dat is het printplan, het is een plattegrond die de printer moet volgen om het juiste object te verkrijgen.

Maar het kan een dure hobby worden, men kan veel geld kwijt zijn aan de materialen die de printer nodig hebben. De materialen van deze printers kunnen worden verkregen via het internet, deze zorgen voor een bepaalde hoeveelheid vaak opgerold. Deze draden worden dan vervolgens door de printer gesmolten en men krijgt zo een vloeibaar materiaal die in de vorm kan worden geschonken. Houdt wel rekening met de tijd, het drogen en het stollen van de inkt, het plastic, kan veel tijd in beslag nemen. Zo kan men in de tussentijd iets anders gaan doen. Een boek lezen kan dan worden gedaan. 

In de tussentijd is het ook goed mogelijk om de tijd te doden door te verdiepen in de verschillende materialen die men kan gebruiken. Een materiaal dat goed gebruikt kan worden is d-limonene, deze is verkrijgbaar op verschillende websites. Een ander materiaal dat veelvoudig wordt gebruikt door 3d printers is pva, deze kunststoffen zorgen ervoor dat u de mooiste creaties kan maken.

Voor meer info : https://www.3dfilament.supplies