Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Koopwoning verhuren Groningen

Uw koopwoning verhuren? Neem contact op met Woning verhuren Groningen! Als u uw te koop staande woning wilt verhuren kunt u dit doen via de leegstandswet. Het is een perfecte oplossing voor uw nog niet verkochte woning: de woning blijft te koop staan gedurende de verhuurperiode en u heeft extra inkomsten. Daarnaast heeft u minder kans op vandalisme omdat de woning niet leegstaat.

Koopwoning verhuren: waar rekening mee te houden?

Wel zijn er enkele zaken waar u rekening mee dient te houden:

  • U moet toestemming hebben van uw bank of hypotheekverstrekker. Zij kunnen een renteverhoging voorstellen of de huuropbrengsten gebruiken voor de aflossing van uw hypotheek.
  • U dient een vergunning aan te vragen bij uw gemeente. Het duurt maximaal 6 weken om uw vergunning te krijgen. Het hangt ervan af bij welke gemeente u de aanvraag doet: sommige gemeentes vragen niets voor het aanvragen van de vergunning en andere gemeentes vragen tot een paar honderd euro.
  • Een contract dient opgesteld te worden met hierin vermeld: beschrijving vergunning, vergunningstermijn en huurprijs.

Sinds wetswijzigingen van juli 2013 is het makkelijker geworden uw woning te verhuren via de leegstandswet. Zo krijgt u direct een vergunning voor 5 jaar, mag u zelf de huurprijs bepalen en hoeft u beperkte huurbescherming te garanderen. Hierdoor kunt u 3 maanden van tevoren de huur opzeggen als u bijvoorbeeld uw woning heeft verkocht.

Leegstandswetvergunning aanvragen Groningen

Door het aanvragen van uw leegstandswetvergunning voorkomt u latere problemen. Met de vergunning voorkomt u dat huurders de normale huurdersrechten hebben, waardoor zij een hoge huurbescherming genieten. Ook heeft u door het aanvragen van de vergunning meer kans dat uw hypotheekverstrekker of bank akkoord gaat. In Groningen vraagt u de leegstandswetvergunning aan bij het loket Bouwen en Wonen aan de Gedempte Zuiderdiep 98. De kosten van de vergunning bedragen 46,50 euro. U kunt onze medewerkers vrijblijvend om informatie vragen via het contactformulier.

Koopwoning verhuren Groningen: belasting

U dient er rekening mee te houden dat uw woning belastingtechnisch verschuift van box I naar box III. Uw verhuurde woning wordt als vermogen beschouwd door de belastingdienst. Uw woning wordt belastin met een vermogensrendementheffing van 1,2%. U heeft geen recht meer op hypotheekrenteaftrek en uw eigenwoningforfait vervalt. De huurinkomsten zijn onbelast: u hoeft deze niet op te geven als inkomsten. Als u voor 31 december 2014 stopt met de verhuur behoort de woning weer toe aan box I en heeft u recht op hypotheekrenteaftrek. Staat de woning op 1 januari 2015 nog steeds te koop en stopt u daarna met de verhuur? Dan blijft uw woning tot box III behoren en heeft u geen recht op hypotheekrenteaftrek.

Koopwoning verhuren via Woning verhuren Groningen

Wij ondersteunen u met het aanvragen van uw leegstandswetvergunning en geven u informatie over onder andere een haalbare huurprijs. Verder vinden wij een betrouwbare huurder voor uw koopwoning, stellen wij een degelijk huurcontract op en doen wij de sleuteloverdracht. Door te kiezen voor Woning verhuren Groningen heeft u ook tijdens de verhuurperiode een professionele partner. Daarnaast kunt u kiezen voor beheer via WoningverhurenGroningen.nl

Voor meer info : http://www.woningverhurengroningen.nl/

Gerelateerde artikelen

De kosten van een binnenschilder

Waar vind ik een verstelbare Herman Miller bureaustoel?

Transformaties