Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Keuzes die gemaakt moeten worden bij overlijden

Wanneer er iemand komt te overlijden, moeten er veel dingen geregeld worden. Het overlijden moet doorgegeven worden aan allerlei instanties, het huis van de overledene moet leeggehaald worden en het belangrijkste, de crematie moet geregeld worden. Naast alle praktische dingen, heb je ook te maken met het emotionele gedeelte van het overlijden. Dat moet ook niet onderschat worden. In de eerste week moeten er ontzettend veel keuzes gemaakt worden. Het uitvaartcentrum in Nieuwegein kan je daarbij helpen.

Locatie

Als eerste moet je bedenken waar de overleden persoon opgebaard moet worden. Dat kan in een mortuarium, maar dat kan ook in het huis van een overledene. Ook kan je ervoor kiezen om de overledene bij een ander familielid op te baren. De keuze is reuze. Daarnaast moet je ook nadenken over de locatie van de uitvaart. In welk uitvaartcentrum wil je dat dit plaatsvindt? Het belangrijkste is misschien wel de keuze voor een crematie of begrafenis. Vaak hebben mensen vast laten leggen wat ze zouden willen als ze komen te overlijden.

Rouwkaarten

Familie, vrienden en kennissen moeten op de hoogte worden gebracht van het overlijden. Vaak gebeurt dit door middel van een rouwkaart. Een rouwkaart kan vormgegeven worden zoals je wil. Qua tekst en afbeeldingen zijn er nagenoeg geen grenzen. Kies iets wat bij de overleden persoon past. Het is mooi als de rouwkaart typerend is voor de overleden persoon.

Invulling van de dienst

Ook tijdens de uitvaart zelf kunnen er tal van keuzes gemaakt worden. Wel of geen bloemen, wel of geen muziek. En als je wel muziek wil, welke liedjes dan en hoeveel? Soms hebben mensen zelf al een lijst samengesteld van liedjes die ze graag bij hun uitvaart gedraaid willen hebben. Als dat niet het geval is, zijn er alsnog tal van mogelijkheden.

Zoals je ziet, is niks te gek en is nagenoeg alles mogelijk. Als je niet weet wat wel of niet kan, vraag dat dan altijd aan de uitvaartverzorger. Hij of zij is er om jou bij te staan in deze moeilijke tijd. Er is niks te gek, nagenoeg alles is mogelijk.