Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Je energierekening verlagen? Verduurzaam je woning!

Door de torenhoge energieprijzen is de realiteit dat veel huishoudens het komend jaar flink in de financiële problemen zullen raken. Om te voorkomen dat dit jou gebeurt is het verstandig om nu al te zorgen dat je investeert in het verlagen van die energierekening.

Leef bewust

Een goed begin is door bewust te leven, al zijn we tegenwoordig gedwongen dit te doen. Schakel lampen uit en belangrijker nog verander alles naar LED verlichting.

Zet de verwarming alleen aan in de ruimtes waar je leeft en wacht zolang mogelijk met het aanzetten van de verwarming. Kou is relatief en je went hier snel aan. Als je de hele dag met 19 graden zit zul je het alsnog ’s avonds koud hebben.

Kleed je tegen de kou door een dekentje te nemen en een dikke trui aan te trekken, op die manier kan de verwarming altijd een paar graden lager.

Isoleer je woning

Isolatie is ontzettend belangrijk, want als je woning niet geïsoleerd is zal alle warmte zo weer verdwijnen. Zorg daarom dat je woning eerst geïsoleerd is voordat je in andere opties gaat investeren.

Hybride warmtepomp

Als een warmtepomp een te grote investering is, dan kun je met een hybride warmtepomp nog altijd je energierekening verlagen. Een hybride warmtepomp werkt namelijk samen met je cv-ketel. Op deze manier kun je hernieuwbare energie combineren met traditionele energiebronnen en efficiënt je woning verwarmen.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een goede manier om je elektriciteitsrekening geheel te laten verdwijnen of zelfs geld ermee te verdienen. Door energie terug te leveren aan het net krijg je namelijk geld. Helaas wordt dit ieder jaar minder en daarom is het een goed idee zo snel mogelijk advies in te winnen over de mogelijkheden voor zonnepanelen op jou dak.

Financiering

De overheid ziet graag dat je investeert in duurzaamheid en daarom zijn er verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden. Als je wilt weten welke op jou situatie van toepassing zijn kun je het beste even een onderzoek doen via google of de overheid.

https://www.kieskeurig.nl/warmtepomp