Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Het verhaal achter Winnie the Pooh

Wie kent Winnie the Pooh niet? Winnie the Pooh is Nederlands en al zolang mensen zich dat kunnen herinneren. Ieder kind kent Winnie the Pooh wel. Zelfs mensen die nu al heel oud zijn kennen Winnie the Pooh. Er zijn veel boeken van deze beer gemaakt en ook bestaan er filmpjes van. Winnie the Pooh is nog steeds enorm populair en dat is niet voor niets. Ben je benieuwd naar het verhaal achter Winnie the Pooh nederlands? Lees dan verder.

Dierenarts

Winnie the Pooh begon eigenlijk allemaal met een dierenarts. Deze dierenarts nam het zeven maanden oude beertje genaamd Winnipeg aan het begin van de oorlog mee naar de legerbasis in Engeland. Hier moest hij oorlogspaarden trainen. De beer is vernoemd naar de woonplaats van de dierenarts, namelijk Winniepeg. Na aankomst in Engeland verbleef de beer lang in een trainingskorps, waar hij zijn baas en het legerkorps vermaakte. Toen de dierenarts vertrok liet hij het beertje achter in een dierentuin. Winnipeg werd erg populair in Engeland.

Bezoekers

Het beertje werd veel bezocht in de dierentuin. Een van de vaste bezoekers was Christoper Robin, de zoon van een schrijver. Hij was gek op het beertje en noemde thuis zijn eigen teddybeer Winnie the Pooh. Dit is een verwijzing naar Winnipeg. Winnie the Pooh inspireerde zijn vader tot schrijven en zo ontstond de boekenserie Winnie the Pooh nederlands.

Boeken

In 1926 kwam het eerste boek uit van Winnie the Pooh. Het beertje woont in het boek in het Honderd Bunderbos, gebaseerd op een bos in de buurt van de schrijver zijn huis. Winnie beleeft in het bos veel avonturen met zijn vriendjes. Je kent ze vast wel. Knorretje, Teigertje, Lejoor en Uil. Zo ontstond de nu wereldberoemde boekenserie.

Disney

In 1961 werden de rechten van Winnie the Pooh gekocht door Walt Disney. Disney bracht toen veel films uit en ook televisieseries. In het begin waren de verhalen overgenomen van de schrijver, maar later werd deze verhaallijn anders. Er werd vrijer omgegaan met de personages. Het uiterlijk van de beer veranderde ook een beetje, maar lijkt nog altijd op de oorspronkelijke Winnie the Pooh.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/winnie-de-poeh/