Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

De salarisverwerking

Salarisverwerking is een aspect van het beheren van een bedrijf waar verrassend veel moeite in gestoken moet worden. Naast de normale bezigheden van het bedrijf, is salarisverwerking waarschijnlijk de grootste bezigheid. De salarisverwerking gaat namelijk eigenlijk al van start vanaf het moment dat de werknemer wordt aangenomen. Vanaf dat moment moet ofwel de werknemer ofwel de werkgever gaan bijhouden hoeveel uren de werknemer werkt. Dit wordt dan weer via een bedrijf of door de werkgever zelf omgezet naar een loon dat uiteindelijk uitbetaald moet worden. Afhankelijk van het aantal werknemers kan de werkgever, indien die zelf alle lonen bijhoudt, dagen bezig zijn met het uitrekenen van alle lonen van alle werknemers. 

 

Het is daarom niet verrassend dat sommige bedrijven salarisverwerking uitbesteden overwegen. Vooral voor middelgrote bedrijven is het erg aantrekkelijk om tijd te besparen en wat geld uit te geven om het uit te geven geld te berekenen. Indien hiervoor gekozen wordt, zijn er verschillende opties voor het bedrijf dat ervoor kiest om de salarisverwerking uit te besteden. Als dit bedrijf nog wat controle over het uitbetalen van de lonen wilt hebben, kan dat in de meeste gevallen wel. De meeste bedrijven die aanbieden om de salarisverwerking voor andere bedrijven te doen, bieden de optie om in zekere mate samen de salarisverwerking te doen. Als je als bedrijf geen enkel omkijken meer naar de salarisverwerking wilt hebben, is dat ook mogelijk. In dit geval betaal je meer geld, maar kan je er ook vanuit gaan dat jij zelf niets meer hoeft te doen om de betaling te regelen. 

 

Het voordeel van de salarisverwerking uitbesteden is dus vrij duidelijk. Als werkgever ben je een hoop tijd minder kwijt aan het uitrekenen van de lonen van je werknemers. Het is namelijk vrij makkelijk om je voor te stellen dat je een tijdje bezig bent met alle premies, loonheffingen en alle persoonlijke aftrekken en bonussen.

 

Het nadeel is dus dat je in sommige gevallen alle controle kwijt bent over het salaris van je werknemers.

 

Voor meer info : https://www.cbbs.nl/