Heel Nederlands
Image default
Bedrijven

Alexander Büttner, van droom naar werkelijkheid

Hoewel de Nederlandse voetbalcompetitie al jaren niet meer tot de beste ter wereld behoort, is er geen gebrek aan het produceren van absolute wereldsterren. Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy, Dennis Bergkamp en ga zo maar door. Recentelijk zijn spelers als Frenkie de Jong en Mathijs de Ligt voor astronomische bedragen naar respectievelijke Barcelona en Juventus gegaan.  Zij dromen er op jonge leeftijd van om ooit voor een internationale topclub te spelen in het buitenland. Deze droom kwam ook uit voor Alexander Büttner, een jonge linksback uit Doetinchem. Alexander begon op jonge leeftijd al met voetbal, en goed was die ook nog eens. Dit viel ook Ajax op, die hem in 2011 oppikte bij zijn jeugdclub: VV Doetinchem. Büttner speelde tot zijn 16e voor Ajax, waarna hij voor een vervolgstap bij Vitesse koos. In Arnhem groeit hij uit tot een vaste waarde in het basiselftal en maakt indruk.

 

Manchester United

Alexander maakte zoals verwacht grote indruk bij Vitesse, waar hij 5 seizoenen onder contract stond. Na meer dan 100 wedstrijden voor het eerste werd het tijd voor een overstap, en interesse was er zeker. Niemand minder dan het grote Manchester United meldde zich in augustus 2012 voor Büttner en de transfer werd snel afgerond. 15 september dat jaar werd een dag om nooit te vergeten voor Alexander. Hij mocht aan de aftrap verschijnen in de wedstrijd tegen Wigan Atheltic. De club uit Manchester won de wedstrijd met 4-0. Büttner tekende voor de assist bij de 2-0 en schoot zelf de 3-0 binnen.

 

 

 

AB Lifestyle

 Naast voetbal hield Alexander ook van kleding en het ontwerpen hiervan. In 2015 werden zijn eerste zelf ontworpen caps een directe hit. Er was meteen ambitie om het groter aan te pakken en zo gezegd zo gedaan. AB Lifestyle werd een feit. Ondertussen verkoopt het merk allerlei verschillende soorten kleding op het gebied van lifestyle. De fysieke winkel van ab lifestyle ligt in het hartje van Doetinchem. Anno 2020 kun je de kleding van ab lifestyle ook in de webshop kopen.

https://konceptstore.nl/collections/ab-lifestyle