Heel Nederlands
Image default
Beauty en verzorging

Je huid zo jong mogelijk houden

We willen er natuurlijk allemaal zo lang mogelijk zo jong mogelijk uitzien en onze jeugdige huid behouden. Spijtig genoeg ontkom je niet aan het ouder worden en huidveroudering zal ook bij jou op den duur toch echt gaan optreden. Op ons gezicht zullen er sporen van rimpels ontstaan en de huid krijgt een veel minder volume. De huid zal in de loop van de jaren ook doffer worden en minder stralend zijn. Dit hoort nou eenmaal bij het proces van ouder worden. De tekenen beginnen meestal voor het eerst te verschijnen rond je 25e levensjaar.

 

De eerste kenmerken van veroudering van de huid laten zich dus al vrij vroeg zien. Het is daarom van belang op tijd te beginnen met het tegengaan van dit proces. Helemaal voorkomen lukt natuurlijk niet maar vertragen is zeker mogelijk. Je huid verzorg je op twee manieren: je algemene gezondheid en speciale huidverzoring. Ongezond en vettig eten, roken en alcohol zijn echt heel erg slecht voor je huid. Daarnaast zijn blootstelling aan de zon, hoeveel stress in je leven en je lichaamsbeweging ook heel erg van belang om goed op te letten. Vanaf jongs af aan een gezonde levensstijl hebben zal erg positief bijdragen aan het jong houden van je huid. Zo voorkom je dus op jonge leeftijd al dat er huidveroudering op zal treden. Probeer zo vaak mogelijk dag- en nachtcrèmes op te doen, gezichtsmaskers te gebruiken en je gezicht goed te reinigen. Ze helpen de huid zoveel mogelijk te voeden en hydrateren en zorgen zo voor een stevige huid. De meeste crèmes bevatten ook een UV filter die de huid beschermt tegen de zon.

 

Mocht het toch zover komen dat je echt niet meer blij kunt zijn met de staat van je huid, dat de rimpels erger worden of dat je wangen gaan inzakken zonder dat je er iets aan kunt doen. Dan kunnen botox en fillers toch nog een oplossing voor je bieden. Je kunt rimpels laten wegwerken met een botox behandeling of je gezicht meer volume geven door fillers te gebruiken.

 

Voor meer info : https://faceland.nl/