Heel Nederlands
Image default
Beauty en verzorging

Hoe kun je diepe pigmentvlekken het beste behandelen?

Diepe pigmentvlekken

Heel veel mensen onder ons hebben er last van, de vervelende bruine vlekjes in ons gezicht of op de rest van ons lichaam. Soms kunnen het sproetjes zijn maar het kunnen evengoed diepe pigmentvlekken zijn. Voor sommige mensen is dit storend, anderen trekken er zich dan weer niets van aan. Belangrijk om te weten is dat pigmentvlekken echt wel te behandelen zijn. Maar daarvoor moet je natuurlijk weten of de pigmentvlekken oppervlakkig of dieper zijn want deze zijn verschillende te behandelen. Maar wat is nu juist het verschil tussen deze twee?

 

Wat zijn diepe pigmentvlekken?

Een pigmentvlek is een storing van de aanmaak van melanine. Melanine beschermt ons tegen de UV stralingen van de zon. Hierdoor krijg je dus dat mooie bruine kleurtje als je enige tijd in de zon vertoeft. Maar bij een storing is er dus teveel pigment en krijg je bruine vlekjes. Een pigmentvlek kan in de opperhuid liggen of in de lederhuid. Bevinden de vlekken zich in de opperhuid dan krijg je oppervlakkige pigmentvlekken zoals sproetjes of zonnevlekjes. Bevind het pigment zich in de lederhuid dan spreek je van een diepe pigmentvlek zoals een moedervlek of aangeboren pigmentvlekken.

Kan je diepe pigmentvlekken laten behandelen?

Willen we diepe pigmentvlekken verwijderen moeten er producten gebruikt worden die Vitamine A-zuur bevatten. Deze vitamine kan namelijk diep genoeg doordringen en kan het pigment over de huid regelmatiger gaan verspreiden. Zijn ze echt zeer hardnekkig kan het zijn dat er Skinlight gebruikt moet worden, deze kan de vlekken vervagen en er voor zorgen dat er geen nieuwe vlekken meer aangemaakt worden. Heb je echt last van een moedervlek of aangeboren pigment dan kan dit op te lossen zijn met een licht- of lasertherapie. Er wordt dan dieper in de huid behandeld en de pigmentcel wordt zelfs vernietigd.

 

Wat kan ik zelf doen tegen pigmentvlekken?

Soms kan het zijn dat pigmentvlekken helaas niet te behandelen zijn. In deze gevallen is het helaas dus een kwestie van accepteren en je er bij neerleggen. Maar om nog niet meer pigmentvlekken te krijgen zijn er wel een aantal dingen die je kan doen om te voorkomen dat je er nog meer krijgt. Smeer je goed in als je de zon ingaat, dit is immers de grootste oorzaak van pigmentvlekken. Gebruik goede cosmetica producten met zuivere ingrediënten. Heb je puistjes of mee eters? Krab hier dan niet aan want dit kan littekens en pigmentvlekken als gevolg hebben.

 

Voor meer info :