Heel Nederlands
Image default
Beauty en verzorging

Botox

Botox is een bacteriële stof die ook wel Botulinetoxine word genoemd. De stof wordt door botuline bacteriën geproduceerd. Vaak wordt Botox toegepast met cosmetische of medicinale redenen, dit komt omdat de stof werkt op de zenuwcellen van ons lichaam. Botox wordt ingezet tijdens een rimpelbehandeling met Botox, maar ook tegen aandoeningen met verhoogde spierspanning en activiteit zoals spasticiteit, dystonie of hyperhidrose. Ook kan de stof helpen tegen constante migraine.

Botox wordt nog het meeste toegepast in de cosmetische industrie. Rimpels worden vaak snel, gemakkelijk en relatief goedkoop behandeld met Botox. De stof richt zich op een selectie van spieren en verslapt deze, hierdoor raakt de huid ontspannen en oogt deze jonger en strakker. Rimpels nemen dus af door verlaagde spieractiviteit en het effect houd ongeveer 3 tot 6 maanden aan. Daarna kan men de behandeling gelijk weer opnieuw ondergaan. Het wordt door de fabrikant afgeraden om meer dan eens in de 3 maanden een Botox behandeling te ondergaan. Het is in Nederland verplicht om een artsen diploma te bezitten als men Botox wil toedienen. Toch zal je lokale huisarts waarschijnlijk geen Botox behandeling aanbieden, je kan hiervoor echter wel terecht bij een van de vele privéklinieken die te vinden zijn verspreid door Nederland. Ook kan het gebeuren dat de artsen bij klanten thuiskomen op zo geheten Botox party’s. Deze party’s zijn te vergelijken met de welbekende Tupperware party’s maar in plaats van bakjes worden er Botox behandelingen verkocht. Deze zijn namelijk eenvoudig, goedkoop en snel toe te passen.

Botox wordt niet alleen cosmetisch toegepast, het heeft namelijk ook een therapeutische werking. Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat Botox tegen hoofdpijn werkt. Deze hoofdpijn kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben, maar meestal spelen factoren zoals stress, levensstijl en vermoeidheid een grote rol hierbij, Botox is dan een ideaal medicijn om de spieren die overspannen zijn rust te geven waardoor de hoofdpijn afneemt.

Voor meer info : http://faceland.nl/