Heel Nederlands
Image default
Beauty en verzorging

5 tips voor een goede verzorging van je tattoo

Heb je net een tatoeage laten zetten? Dan is het belangrijk dat je deze goed verzorgt. Anders kan de inkt op sommige plekken vervagen, of erger nog: de wond gaat irriteren of infecteren. Om dit te voorkomen, hebben we voor je op een rijtje gezet hoe je je tattoo na het zetten moet verzorgen.

Zo verzorg je je tattoeage

De eerste 24 uur na het zetten van je tattoo is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze niet droog wordt. Dit kan je doen door de tatoeage elke twee tot drie uur in te smeren met bepanthen of andere tattoo creme. Het is ook belangrijk om de tatoeage niet te wassen met zeep, dit kan de wond irriteren. Gebruik liever een milde, alcoholvrije reinigingsmelk of -gel om de tatoeage af te spoelen.

Na de eerste 24 uur kun je overgaan op een tattoo nazorg product, zoals Tktx. Deze smeer je twee tot drie keer per dag in. Let wel op: gebruik niet te veel, dan kan de tatoeage juist weer gaan irriteren of infecteren.

Als je tatoeage gaat jeuken, is het belangrijk dat je er niet aan krabt! Dan is de kans groot dat er schilfers af gaan komen van de bovenste huidlaag. Dit kan ervoor zorgen dat de inkt vervaagd, of erger nog: je krijgt een infectie. Leg in plaats van aan te krabben een koud, vochtig washandje op je tattoo.

Mocht je toch last krijgen van irritatie of infectie, ga dan zo snel mogelijk naar de huisarts of tattoo shop. Zij kunnen ervoor zorgen dat het weer snel beter wordt.

Waarom verzorging zo belangrijk is

Zoals je hebt kunnen lezen is verzorging heel belangrijk voor de nazorg van je tattoo. Dit komt omdat een tatoeage in wezen een soort wond is. Deze moet dus net als andere (huid)wonden goed schoon gehouden worden, zodat er geen infectie kunnen ontstaan. Ook is het belangrijk dat de tattoo niet uitdroogt, want dan vervaagd de inkt sneller.