Hardglas op maat en van topkwaliteit, kunt u laten plaatsen door de erkende glasspecialist. Hardglas kent verschillende toepassingen. Daarom is hardglas voor verschillende doeleinden in te zetten.

Wat is hardglas precies?

Hardglas ondergaat thermische behandelingen waardoor het tegen schokken van buitenaf is bestand. Deze behandeling is intenser dan de behandeling voor half-gehard glas. Op deze manier wordt de breuksterkte verhoogd. Ook wijzigt de breukvorming. Hardglas is drie tot vijf keer sterker dan gewoon floatglas. Nadat het glas verhit is tot een temperatuur van 650°C wordt het met koude gestuwde lucht afgekoeld. Door de snelle temperatuurdaling krimpt de oppervlakte en word het glas in de kern sneller hard. De samentrekking van de kern oefent blijvende drukspanning uit. Het geharde glas kan dan niet meer verder bewerkt of gesneden worden. Wanneer men hardglas zou snijden of bewerken, breekt het en valt het uiteen in kleine stukjes. De kanten zijn dan wel afgevlakt, waardoor het risico op letsel beperkt blijft.

Toepassing van gehard glas

Omdat bij gehard glas de kans op verwondingen gering is, wanneer het breekt, wordt gehard glas worden veel toegepast in glazen deuren, ramen, luifels, vitrines, balustrades, keukenachterwanden, kastdeuren, douchedeuren en –wanden, tafelbladen en draaideuren. Hoewel gehard glas tot zeven maal meer druk kan verdragen en dus enorm stootvast is, kan niet voorkomen worden dat personen door het glas kunnen vallen. Het voordeel van hardglas ramen is, dat er geen houten of aluminium kader omlijsting nodig is. Het hang- en sluitwerk wordt voorgemonteerd geleverd.

Levering van gehard glas

Vanwege de specifieke eigenschappen van hardglas, is het alleen mogelijk om hardglas op bestelling te leveren. Hardglas is in verschillende diktes verkrijgbaar, die variëren tussen de 4 en 25mm. Afhankelijk van het doel van het hardglas wordt de dikte van het glas bepaald. Ook is hardglas in verschillende kleuren, motieven, transparant en in matte uitvoering te bestellen.

Voor meer info : http://www.aaglashandel.nl/Glas-Producten/Hardglas/