Heel Nederlands
Image default
Banen en opleidingen

Uitdaging nodig? Kies voor een traineeship bij de gemeente!

Wanneer u uw studie heeft afgerond kunt u direct op zoek gaan naar een vaste baan. Steeds vaker kiezen professionals ervoor om eerst een traineeship bij de gemeente te volgen. Een verstandige keuze, want een traineeship bij de gemeente volgen is uitdagend, een prima manier om een nuttig netwerk op te bouwen en afwisselend. Voordelen genoeg dus als u kiest voor het beginnen met een traineeship bij de gemeente.

Wat heeft een traineeship nog meer te bieden voor de jonge professional?

 

Zelfkennis opdoen met een traineeship

Door het volgen van een traineeship bij de gemeente leert u uzelf, uw interesses en capaciteiten kennen in een dynamische werkomgeving. Als de samenleving ergens terug komt, is het wel bij de gemeente. Dynamiek, afwisseling en inspiratie zijn gegarandeerd. Het mooie hieraan is dat u zichzelf goed leert kennen. U krijgt zelfinzicht en komt erachter of werken bij een overheidsinstelling iets voor u is of niet. Binnen de gemeente maakt u namelijk kennis met uiteenlopende facetten van het overheidswerk.

 

Leren van anderen

Een traineeship bij de gemeente betekent niet alleen werken, maar vooral ook leren. U doet enorm veel kennis op tijdens cursussen, via het sparren me andere trainees en door de contacten met ervaren overheidsmedewerkers. Trainees krijgen een goede begeleiding, waardoor u niet in het diepe gegooid wordt en uw eigen persoonlijke ontwikkeling stimuleert. Naast het salaris is dat natuurlijk mooi meegenomen!

 

Afwisseling qua werkzaamheden

Een traineeship is nooit saai. U komt namelijk in aanraking met alle facetten van de plaatselijke gemeente waar u aan de slag gaat. Trainees worden breed ingezet, dus er is ook voldoende keuze qua soort werk, afdelingen, et cetera.