Heel Nederlands
Image default
Banen en opleidingen

4 netwerktips voor het vinden van een nieuwe werk

4 netwerktips voor het vinden van een nieuwe werk

Breng structuur aan in je netwerk
Een onderverdeling in je netwerk aanbrengen is belangrijk. Een netwerk kun je dan ook grotendeels indelen in twee belangrijke stromen. Dit zijn je persoonlijke netwerk en je professionele netwerk. Tot je persoonlijke netwerk behoren bijvoorbeeld je vrienden en familie, terwijl je onder je professionele netwerk juist mensen schaart die je hebt ontmoet in je eerdere loopbaan. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen die je gesproken hebt tijdens netwerkbijeenkomsten of congressen. Beide netwerken kun je inzetten voor het vinden van een nieuwe baan. Wel moet je jezelf de vraag stellen welk netwerk je het beste kunt gebruiken, of wie je gaat gebruiken in je netwerk om een geschikte baan te vinden. Gericht te werk gaan is erg belangrijk. Wie daar interessante dingen over heeft gezegd is bijvoorbeeld Ben Tiggelaar. Kijk voor meer meer voorlichting op www.tiggelaar.nl.

Connecten met de mensen in je netwerk
Je hebt nu twee serieuze stappen gezet. Enerzijds heb je een beeld van jezelf, je competenties en je zorgen opgesteld. Anderzijds heb je structuur in je netwerk aangebracht en heb je nagedacht over wie je gaat aanspreken in je netwerk. Dan is het tijd om in actie te komen en te gaan connecten met de doelgroep die jij voor ogen hebt. Vraag jezelf voortdurend af wat de persoon in jouw netwerk voor jou kan betekenen. Wees vooral helder in wat je zoekt en wat je kunt bieden. De inzet van social media is onmisbaar bij deze stap. Gebruik LinkedIn en Facebook om de mensen in je netwerk te bereiken. Ook zijn er diverse netwerkbijeenkomsten die worden georganiseerd door bijvoorbeeld LinkedIn. Daarmee kun je tegelijkertijd je netwerk vergroten wat enorm beduidend is.

 

Maak gebruik van zoveel mogelijk netwerken
Hiervoor is het eigenlijk al een klein beetje verklapt. Je netwerk uitbreiden is van groot belang. Bedrijven en organisaties zijn namelijk veel gemakkelijker te bereiken via netwerk. Schrijf je daarom bijvoorbeeld ook in via een uitzendbureau of een werving- en selectiebureau. Misschien was het je niet bekend, maar werving- en selectiebureaus vinden het alleen maar prettig om geschikte mensen te vinden via-via. Wellicht heb je wel iemand in je netwerk zitten die via zon bureau een geschikte baan heeft gevonden. Laat hem of haar gerust een goed woordje voor je doen. Indien je weet wat je zoekt, zoek dan eens in je sociale media naar speciale groepen of pagina. Door je bij groepen aan te sluiten, of pagina%u2019s te liken op Facebook, kun je sneller een geschikte baan vinden.

Voor meer top tips voor het ontdekken van een nieuwe baan

 

 

Voor meer info : http://www.terborgh.com

Gerelateerde artikelen

Market Development Manager

Kies voor installatietechniek vacatures

Het profiel van een hypotheekadviseur