Heel Nederlands
Image default
Auto’s en Motoren

Gebruikte onderdelen aankopen bij sloperijen

Sloperijen bieden mensen tal van mogelijkheden. In eerste instantie zorgen de sloperijen er uiteraard voor dat mensen die over een sloopauto beschikken hun oude voertuig ergens kwijt kunnen. Wanneer u een sloopauto naar één van de autosloperijen brengt zal deze volledig worden gerecycleerd. Er wordt eerst gekeken of er nog bruikbare onderdelen in de auto terug te vinden zijn en zo ja, dan worden deze verwijderd. Na afloop van dit proces wordt de auto geperst en gaat het ijzer en staal naar fabrieken. Wilt u graag meer weten over sloperijen en in het bijzonder over de mogelijkheid om er tweedehandse onderdelen bij aan te kopen? Lees dan snel verder!

 

Waarom gebruikte onderdelen kopen bij sloperijen?

Veel mensen staan erg weigerachtig tegenover het aankopen van tweedehandse onderdelen bij sloperijen en dat is jammer. Alle onderdelen die uit sloopauto’s worden gehaald worden namelijk steeds uitgebreid getest en zijn doorgaans nog in perfecte staat. Daarnaast ligt de kostprijs van dergelijke onderdelen flink lager dan wanneer u ze nieuw zou kopen. Vooral wie graag geld wil besparen op de aankoop van auto-onderdelen doet er dus goed aan om tweedehandse onderdelen te kopen bij sloperijen.

 

Hoeveel bieden sloperijen mij voor mijn sloopauto?

Iedere sloopauto beschikt over een bepaalde waarde. De exacte waarde van uw sloopauto wordt echter bepaald op basis van verschillende factoren. De eerste en belangrijkste factor is natuurlijk de zogenaamde carrosserie. Hoe groter, zwaarder en steviger de carrosserie, des te meer geld u krijgt voor uw sloopauto. Dat geldt ook voor wanneer er nog bruikbare onderdelen in terug te vinden zijn, dus ook de staat van uw sloopauto kan een belangrijke rol spelen in het berekenen van de prijs. Uiteindelijk zijn het de sloperijen die zullen bepalen hoeveel uw sloopauto nog waard is. Als eigenaar bent u niet verplicht om met dat bod akkoord te gaan, maar over het algemeen heeft u eigenlijk geen andere keuze.

Voor meer info : http://www.alleautosloperijen.nl