Heel Nederlands
Image default
Auto’s en Motoren

APK – Autokeuring Eindhoven

Een auto dient aan een heleboel eisen te voldoen. Misschien bent u zich hier niet altijd van bewust, maar sommige zijn ook een echte must om aan uw eigen veiligheid te garanderen! Bij H. Lanters zijn we ons hier meer dan van bewust en bieden u dan ook allerhande keuringen aan, waaronder de APK of voluit de Algemene Periodieke Keuring. Hieronder vindt u hierover alvast verdere informatie!

 

Een APK in Eindhoven? Het kan bij H. Lanters!

Een auto moet voldoen aan diverse veiligheidsnormen. Dit is niet alleen noodzakelijk voor de levensduur van uw wagen, maar vooral voor uzelf en de weggebruikers in uw nabije omgeving. Een APK laat toe een test op uw wagen uit te voeren, die elementen als veiligheid en milieueisen onder de loep neemt. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan de werking van de remmen van uw auto. Piepen deze? Remmen deze nog voldoende accuraat?

Verder is een APK ook in geheel Europa verplicht voor iedere wagen. De frequentie waarmee u uw auto hieraan dient te onderwerpen, is afhankelijk van drie factoren, namelijk de zwaarte van de auto, de brandstof waarop hij rijdt en de datum wanneer hij voor het eerst op de weg werd toegelaten:

  • Is uw wagen voor het eerst op de weg toegelaten vóór 1 januari 2005? Dan dient de eerste APK na drie jaar te worden uitgevoerd, daarna ieder jaar, ongeacht het type brandstof.
  • Is uw wagen voor het eerst op de weg toegelaten na 1 januari 2005 en rijdt u op benzine of elektrisch? Dan dient de eerste APK na vier jaar te worden uitgevoerd, daarna in vier jaar één keer per twee jaar en daarna ieder jaar.
  • Is uw wagen voor het eerst op de weg toegelaten na 1 januari 2005 en rijdt u op diesel, gas of een andere brandstof? Dan dient de eerste APK na drie jaar te worden uitgevoerd, daarna ieder jaar.
  • Wagens die werden toegelaten op de weg vóór 1 januari 1960 zijn niet APK-plichtig, ongeacht de brandstof.
  • Wagens met een leeftijd ouder dan dertig jaar moeten eens per twee jaar een APK laten uitvoeren, ongeacht de brandstof.

 

Ga voor een deskundige APK in Eindhoven

Woont u in Eindhoven of omstreken? Dan kan u ervoor opteren om de APK bij ons te laten uitvoeren. U hoeft dan geen verre afstanden af te leggen om in orde te zijn met uw wagen en bovendien geniet u bij ons van een deskundige APK in Eindhoven! Een jarenlange ervaring, een brede kennis over de regelgeving en een klantvriendelijke service vormen de drie sleutelwoorden van onze garage. Deskundigheid ten top!

We voeren de APK bovendien ook uit tegen een scherpe prijs, zodat u op een voordelige manier volledig veilig op de baan kan rijden. Verlaag samen met ons het risico op onveilige situaties, accidenten en andere ongelukkige gebeurtenissen en laat uw wagen over aan onze ervaren ogen en handen!

Heeft u een berichtgeving gekregen dat u uw wagen moet onderwerpen aan een APK? Dan vormt H. Lanters de ideale partner. Onze APK in Eindhoven gebeurt volgens een efficiënte methode, zodat u zowel minder tijd als minder geld kwijt bent! U kan ons hiervoor steeds bereiken via het telefoonnummer 040 – 242 39 66 of via het e-mailadres info@hlanters.nl. Tot binnenkort!

 

Voor meer info : http://hlanters.nl/apk-eindhoven/