Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Tijdrovende verrassingen bij verhuizen; be prepared!

Verhuizen; een tijd en avontuur vol spanningen, leuke momenten, nieuwe kansen en frisse starten. Maar helaas kan je tijdens een verhuizing niet altijd zes gooien en in de hectiek en chaos van het verhuizen blijken er vaak vele tijdrovende verrassingen bij te komen kijken. Wil je goed voorbereid zijn op het onverwachte? We nemen je graag mee door deze verborgen taken, die zonder dat je er erg in hebt uren van je tijd opslokken! 

 

Inboedel opruimen

Verhuizen lijkt zo simpel; spullen inpakken en gaan. Maar voordat je kunt inpakken, moet je ontspullen. Het proces van inboedel opruimen en ontruiming kan een tijdrovende taak zijn waarbij je je in jaren aan herinneringen, bezittingen en van alles en nog wat moet storten. Elke foto, elke boek en elk item uit je kleerkast vraagt om beslissingen; vind ik het nog leuk genoeg om te bewaren, of mag het eigenlijk toch wel weg? Bewaren, wegdoen of doneren? En wat als je hebt besloten dat eigenlijk al het meubilair wel weg mag, omdat jullie klaar zijn voor een nieuwe stap mét nieuw interieur… gelukkig kan je voor zo’n tijdrovende taak ook bedrijven inhuren voor jouw woning ontruimen, zoals De vries ontruiming, misschien is dat wel dé oplossing in jouw verhuizing! 

 

Tetris, maar dan net wat anders

Als je dan eenmaal hebt besloten welke spullen je wel graag mee zou willen nemen naar het nieuwe huis, dan is het tijd voor de volgende tijdrovende verrassing; het inpakken van dozen kan al snel veranderen in het gevoel van een levensgroot tetris-spel. Je wilt jouw breekbare producten natuurlijk zo veilig mogelijk opbergen, maar daarnaast is het natuurlijk ook wel zo praktisch om elke items zo efficiënt mogelijk in de dozen te stoppen. Je wilt namelijk én zo weinig mogelijk dozen willen sjouwen, maar ook voorkomen dat je van badkamer naar keuken en dan naar woonkamer moet hobbelen met eenzelfde doos… succes met dit potje tetris! 

 

Administratieve rompslomp….

Na het verhuizen staan er nog een aantal taken op je te wachten, waaronder het wijzigen van jouw adres bij al die vele instanties. Eerlijk is eerlijk, deze administratieve taak kan lastiger zijn dan je van tevoren had verwacht; van jouw Netflix adres, tot jouw Linda magazine en alles er tussen er in en er buiten, banken, zorginstellingen, ga zo maar door… Het lijkt wel een hele papierwinkel waar jij je doorheen moet wringen, maar het is het natuurlijk allemaal waard! Zorg ervoor dat je van tevoren een overzichtelijke lijst hebt gemaakt met alle abonnementen en instanties, zodat je je daar op een gestructureerde manier doorheen kan worstelen!