Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Printers en cartridges

Nieuwe printer nodig? Dan moet je overwegen welke opties je graag op je printer wilt hebben. Als je minder functies gebruikt hoef je ook geen dure printer te kopen. Het is dus handig te bedenken wat jouw print gedrag is. Hoe vaak print je? Wat print je?

Het eerste waar je aan moet denken is of je een inkjet of laser printer wilt. Het verschil zit hem in de techniek van deze soorten. Een inkjet printer gebruikt inkt uit een cartridge. Als je een print wilt met veel detail en mooie kleuren dan is dit de beste optie. Voor mensen thuis is dit een goede optie. De prijzen zijn ook vrij laag. Het nadeel is dat de cartridges vrij snel leeg zijn. Een laserprinter gebruikt poeder om mee te printen. De afdrukken zijn scherper omdat het poeder er heel hard op gespoten wordt. het gaat ook heel snel. Het nadeel is dat de prijs wat hoger ligt. Alleen als je veel print zoals grote bedrijven doen is het goedkoper om toners te nemen. Anders is het aan te raden om inkjet te nemen.

Met coding and marking kun je ook kiezen voor een all-in one printer. Sommige printers hebben alleen de optie om te printen. All-in one printers kunnen ook scannen en kopiëren. Als je denkt deze opties te moeten gebruiken dan moet je dit zeker nemen. De prijzen liggen niet veel hoger dan normale printers. Als je een printer koopt moet je ook even naar de snelheid kijken. Net als computers zijn niet alle printers even snel. Als je bij de specificaties kijkt zul je de PPM vinden. Als je snel wilt printen wil je een hoge waarde PPM hebben. Als je geduld hebt omdat je niet zo vaak iets print kun je ook een lage PPM nemen.De resolutie wordt op die manier ook aangegeven. Dit geldt voor alle printers, zelfs bij een hot foil printer.

Voor meer info : http://www.kba-metronic.com/nl/