Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Moeilijk ter been? Deze producten zullen uw thuissituatie veranderen!

Er zijn in Nederland relatief veel mensen die moeite hebben met lopen. Dat kan verschillende redenen hebben. Sommige mensen raken naarmate ze ouder worden moeilijk ter been, maar het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat iemand ooit een ongeluk heeft gehad. Je kunt er veel ongemak door ervaren wanneer je niet meer goed kunt lopen. Daarom is het fijn om je woning zo veel mogelijk aan te passen op het feit dat je moeite hebt met lopen. 

Zorg voor een goede zitplek

Het is van belang om een goede zitplek in je huis te hebben. Dit is normaal gesproken al erg fijn, maar het is nog belangrijker voor mensen die moeite hebben met lopen. Zij kunnen immers niet te lang achter elkaar staan en ook van door het huis lopen kunnen zij erg moe worden. Daarom is het voor mensen die slecht ter been zijn aan te raden om op zoek te gaan naar een manier om een goede zitplek te creëren. Dit kun je op verschillende manieren doen. Het is dan vooral fijn om een stoel te kopen waarin je echt tot rust kunt komen. Juist wanneer je moeite hebt met lopen is dit erg fijn. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een relaxfauteuil aan te schaffen. Dat is namelijk een heerlijke luie stoel waarin je het liefst de hele dag blijft zitten. Het is dan ook de ideale stoel voor mensen die een plek nodig hebben om even tot rust te komen. Als je dan in een relaxfauteuil kunt gaan zitten, is dit erg prettig. 

Elektrische sta op stoel

Naast het feit dat lopen een stuk minder goed gaat, kunnen er ook andere ongemakken komen kijken bij mensen die moeilijk ter been zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat zij het lastig vinden om op te staan. Dat is niet zo gek. Je gebruikt namelijk vooral kracht in je benen wanneer je wilt opstaan. Het kan voor mensen die moeilijk ter been zijn dan ook erg lastig zijn om zelfstandig op te staan uit een stoel. Hierdoor kan het voor hen een goed idee zijn om een elektrische sta op stoel aan te schaffen. Dit is een stoel die je helpt om op te staan. Dat gebeurt doordat de houding waarin de stoel staat verandert waardoor jij gemakkelijker kunt opstaan. Het grote voordeel van het hebben van zo’n stoel is het feit dat je hierdoor veel minder kracht gebruikt dan wanneer je uit een normale stoel moet opstaan. 

Een traplift

Het is voor mensen die moeilijk ter been zijn vaak een uitdaging om de trap zelfstandig op te lopen. Wanneer je in je eentje in een huis woont, kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom is het handig om een traplift aan te schaffen. Dit is een soort stoel waarop je kunt gaan zitten om de trap als het ware over te slaan. De stoel wordt dan naar boven verplaatst door het apparaat wat hieraan vast zit en daarom hoef jij niet de moeite te nemen om de trap op te lopen.