Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het begeleiden en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U ontvangt afzonderlijke opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gedrevenheid, talenten, motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke stappen moet ik zetten om de perfecte beroep te vinden? Wat is mijn overgave? Hoe utiliseer ik mijn eigenschappen optimaal. Een uitkomst op deze vraag ontvangt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een cursus loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, zelfstandigen en carrièremannen- en dames.

Wat kan loopbaanbegeleidining Van Ucare voor u betekenen? Klik op Loopbaanbegeleiding!

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Carrière

Ik heb moeite om mijn personeel te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Ondernemers

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, zelfstandigen, carrièremannen- en mevrouwen die met vragen worstelen aangaande hun carrière en personeel die in hun opzeggingstermijn en tijd van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele problemen waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee begeleidt.

U begeert promotie maken of aangaande een paar jaar. En hoe kunt u uw leiderschap verbeteren of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Bent u ontslagen of zit u in opzegtermijn? U weet niet waar u op moet solliciteren. Of uw wordt niet uitgenodigd op sollicitaties. Met loopbaanbegeleiding kunt u dit aanpakken.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur professionele loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het gebruikelijke tarief van twee carrière cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

 

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Stap 3

Stap 1

Werkfase – Hoe is uw plaats op de arbeidsmarkt?

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwacht?

Loopbaanbegeleiding is een individueel procesverloop  bij een vestiging bij u in de buurt. De stappen van het proces:

Terugkom-moment waarbij u tezamen een Persoonlijk OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange duur. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook voorts.
Weerschijnen genomen acties, aanpassingen, verbeterpunten.

Einddoelstellingen evalueren
Veranderingen doorvoeren

Stap 2

Loopbaancheques

Met de loopbaancheques krijgt u voordelige loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobbegeleidingstraject gaat u samen met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvraagstukken. Tevens ontvangt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw werk- en privésituatie. De loopbaancheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor vakkundige loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

– Online. Ga naar https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/hoe en klik op ‘hoe bestel ik loopbaancheques?’. Ga aan de slag met het zorgvuldig invullen van alle gegevens.
– Telefonisch. Bel 0800 30 700 (kosteloos). Een medewerker van VDAB neemt met u alle benodigde data door. Houd uw persoonsgegevens bij de hand. VDAB is elke werkdag telefonisch te bereiken van 08.00 tot 19.00 uur.

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Nee. Het is niet mogelijk om uw loopbaancheque af te trekken van de heffingen.

Indien u geen recht op heeft, dan ontvangt u een mail of brief met de reden waarom uw aanvraag is geweigerd. Wenst u extra info? Neem dan contact op met een van onze filialen om een afspraak te maken voor gratis introductie.

 

Stap 1. VDAB controleert of u recht heeft op loopbaancheques.

Heeft u er wel recht op? Dan verkrijgt u van de firma Edenred een acceptgirokaart voor € 40,- via uw mail of post.

Heb ik recht op jobcheques indien ik in mijn opzegtermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzegtermijn zit, kan u uw jobcheques bestellen. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om loopbaancheques te reserveren. Tevens heeft u recht op loopbaancheques tijdens uw tijdsduur van verbrekingsvergoeding.

Hoe zien jobcheques eruit?

Geldigheidsdatum. Dit is de datum waarvoor het eerste geregistreerde gesprek moet voorvallen. Indien u te lang wacht (langer dan 3 maanden) en de geldigheidsdatum verstrijkt, wordt het afzonderlijk aandeel vanzelf terugbetaald. U blijft recht op Loopbaanbegeleiding houden. Opnieuw uw jobcheques aanvragen? Dat is mogelijk.

 Wat als ik mijn betrekking cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Mits u de jobcheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan bekomt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoet.

Waarom loopbaanbegeleiding?

 

Beroep test

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de kloppende betrekking voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de propere kant op met uw carrière? Indien u vragen heeft over uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondergaan zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende ambiance, de schematische rangschikking en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele opvang van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

 

 

Voor meer info : http://ucareloopbaanbegeleiding.be/2015/11/stop-met-dromen-over-de-ideale-job-start-met-zoeken/