Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Is een voice-over noodzakelijk bij een animatie maken?

Het kiezen van de juiste voice-over voor een animatievideo is van groot belang. Maar is het ook noodzakelijk? Dat is geheel afhankelijk van het verhaal dat verteld wordt in de video en natuurlijk jouw eigen keuze. Voor elke soort animatievideo kan er gebruik gemaakt worden van een stemacteur. Deze zet de video extra kracht bij of kan een uitleg nog duidelijker maken. Het gebruik van een stem is dus niet noodzakelijk, maar voor een succesvolle animatievideo wel gewenst. 

Professionele voice-overs kunnen zowel mannelijk als vrouwelijk zijn. De stem die je kiest is afhankelijk van een aantal factoren. Zo worden beauty en verzorgingsproducten vaak begeleid door een vrouwelijke stem, terwijl voor auto’s en gereedschappen vaak een mannelijke voice-over wordt gebruikt. Tot nu toe vrij logisch, toch?

Animatie maken: de juiste voice-over keuze 

De keuze voor een voice-over is ook afhankelijk van de sfeer en emotie die je wilt uitstralen met de animatievideo. Moet de gelezen tekst juist enthousiasmerend, geruststellend of zakelijk overkomen. Deze factoren zijn van groot belang bij het kiezen van de juiste stem acteur. Bij Donker Media weten we exact welk stemgeluid het beste past bij de betreffende animatievideo. Dit komt mede door onze jarenlange ervaring in het vak.

 Een goede stem kan dus wel degelijk invloed hebben op het succes van een geanimeerde video. Hoewel een voice-over ook vervangen kan worden door een geluidseffect, brengt dit toch een andere sfeer met zich mee. Welke je moet kiezen is dus geheel afhankelijk van het soort product, dienst of onderneming. Wil je een animatie maken? Inclusief voice-over? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.