Heel Nederlands
Image default
Aanbiedingen

Benieuwd hoe compliant uw bedrijf is? Met compliance management software komt u erachter

Benieuwd hoe compliant uw bedrijf is? Met compliance management software komt u erachter

 

Compliant zijn is van steeds groter belang voor bedrijven en ondernemers. Wat we hiermee willen zeggen, is dat uw bedrijf aan de geldende wetten en regels moet voldoen. Deze wetten en regels gaan onder andere over onderwerpen als het milieu, de kwaliteit en veiligheid van het product, maar ook de veiligheid en gezondheid van werknemers op de werkvloer. Al dit kan worden samengevat in QHSE management. QHSE staat voor Quality, Health, Safety en Environment. Bent u benieuwd hoe compliant uw bedrijf is? Met de compliance management software op www.pharius.eu/nl/ krijgt u inzicht in de wet- en regelgeving die voor u van toepassing is en uw mate van compliance. 

 

De betekenis van compliant en compliance

 

Compliant en compliance zijn twee woorden die beide zijn afgeleid van het Engelse werkwoord ‘to comply’, oftewel ‘naleven’ of ‘voldoen’. Deze termen zijn in het bedrijfsleven geïntroduceerd nadat er verschillende schandalen op financieel gebied naar buiten kwamen. Een bedrijf dat compliant is, houdt zich aan de compliance verplichtingen op het gebied van QHSE. Deze bedrijven voldoen aan de kwaliteitsnormen en houden rekening met gezondheid, veiligheid en het milieu.

 

Het belang van compliant zijn

 

Compliance met de geldende wet- en regelgeving is erg belangrijk. Bedrijven die zich niet aan deze afspraken houden, kunnen namelijk bestraft worden. Als bij controle blijkt dat een organisatie niet compliant is of dit niet kan aantonen met harde bewijsstukken, dan kan er een boete worden uitgeschreven. Deze boetes kunnen in de miljoenen euro’s lopen. Zeker wanneer het om een grove overtreding gaat. Compliance management is dus onmisbaar.

 

Probeer compliance management software gratis uit

 

Om compliance management in goede banen te leiden en QHSE professionals te ondersteunen, kan compliance management software een ware uitkomst bieden. Met de tool zoals vermeld in de eerste alinea van deze blog komt u er snel en eenvoudig achter hoe compliant uw bedrijf is. U ziet in één oogopslag welke onderwerpen uw aandacht vereisen. Ook kunt u bewijsstukken uploaden zodat u kunt aantonen dat u inderdaad voldoet aan de wetten en regels. Probeer de compliance management software een maand lang uit, gratis en voor niets!

 

https://www.pharius.eu/nl/